ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI TRAKYA’YA DAMGASINI VURDU

30 Eylül 2019

2017 yılında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın yazdığı KOSGEB projesiyle hayata geçirilen Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, bu yıl 3. kez kapılarını açtı. BSH, Arçelik, HEMA, İnan Makine, Star Hidropar, Yılmaz Redüktör-ELK Motor gibi ihracat devlerinin de yer aldığı Çerkezköy Endüstriyel Fuarı 2019, 8 bin metrekare alanda 100 firmayı ağırladı. Trakya Bölgesinde ilk ve tek olan Fuar, metal, makine, alüminyum, elektrik, elektronik, plastik ve ambalaj gibi sektörlerde üretim yapan veya bu sektörlere tedarikçi olan firmaları bünyesinde barındırıyor. TOBB Yurtiçi Fuar Takviminde yer alan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı ile bölgede bulunan küçük ve ortak ölçekli KOBİ’lerin, büyük ölçekli firmalar ile iş birliği içerisinde olmaları ve büyük firmaların bölgede bulunan yan sanayi sektörlerini tanımaları, böylelikle bölgesel tedarik zincirinin oluşması amaçlanıyor.

TARIM VE SANAYİ ORTAK İLERLEMELİ
25 Eylül 2019 Çarşamba günü açılışı yapılan Fuar’da konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy ve Çorlu'nun konum bakımından hem AB hem de İstanbul pazarına sahip olduğunu söyledi. Ulaşım akslarıyla Tekirdağ'ın gelişmeye müsait bir kent olduğunun altını çizen Vali Yıldırım, şunları kaydetti: "Bu fuarda firmaların bir araya gelerek ticaretlerini arttırmaları en büyük temennimiz. KOBİ'lerin büyük ölçekli firmalarla iş birliği içerisinde olmaları ve bölgesel tedarik zincirinin hayata geçmesi ile bölge ihracatını gerçekleştirecektir. İstanbul'dan pek çok ihracatçı bizim bölgemize gelmek istiyorlar. Biz sanayiyi tarıma ya da tersini birbirine tercih edecek değiliz. İkisi de ortak olarak gitmelidir. Verimli topraklarımızda hem tarım hem de sanayi alanında gelişmeler kaydedebiliriz. Tarım alanlarının yüzde 3'ü sanayi alanı olarak kullanılmakta. Çok iyi planlama ile bu yüzde 10'na çıkarılabilir."

BUGÜN GELDİĞİMİZ NOKTA GURUR VERİCİ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Kozuva, yaptığı konuşmada şu sözleri kaydetti: “Bugün çok heyecanlıyız, çok gururluyuz. 2017 yılında yazdığımız KOSGEB projemizden doğan Endüstriyel Fuarımız, bugün 3 kat büyüyerek kapılarını açıyor. Üyelerimize yeni pazarlar oluşturmak ve bunun yanında bölgesel iş birliğini artırmak amacıyla çıktığımız bu yolda bugün geldiğimiz nokta gurur verici. Bu hikâye, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Trakya Kalkınma Ajansı’nın, üyelerimizin, personelimizin, bizlere desteğini esirgemeyen kurumlarımızın; kısacası bölgemiz için elini taşın altına koyan herkesin başarı hikâyesi. Herkese gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.”

BİZ BAŞARIRSAK TÜRKİYE KAZANACAK
“Bölgemizde yer alan firmalarımızın birbirini tanıyarak iş birliği içinde olması ve ortak iletişim ağının kurulması en büyük hedefimiz. Çünkü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak kurulduğumuz günden bu yana birlik olmanın güçlü olmak anlamına geldiğini biliyoruz. Bugün orta ve küçük ölçekli KOBİ’lerimizin, dünyaca ünlü firmalarımızın aramızda yer alması, hepsi oluşturduğumuz bu sinerjinin eseri. Ülkemizin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesi üretimle, ihracatla, istihdamla, iş dünyasıyla yani bizlerle mümkün. Biz başarırsak bölgemiz kazanacak, Türkiye kazanacak. Bugün burada olan herkeste o inancı ve mücadele ruhunu görüyor ‘Biz birlikte güçlüyüz, birlikte Türkiye’yiz’ diyorum. Fuarımızda yer alan firmalarımız nezdinde, alın teri döken, emek veren,  geleceğimizi ilmek ilmek işleyen çalışanlarımıza, hep daha iyiyi hedefleyen yöneticilerimize, esnafımıza, sanayicimize; bugün burada aramızda olan herkese can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Çerkezköy Endüstriyel Fuarımız hayırlı olsun.”


Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, Fuar alanını gezerek firmaları ziyaret etti.