EMLAK SEKTÖRÜ ÇERKEZKÖY TSO’DA BULUŞTU

25 Nisan 2019

Odamız Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda, Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ogün Asıl, 12. Meslek Komite Başkanı Melek Şen, Başkan Yardımcısı Adem Utuğlu, Komite Üyeleri Kadir Uz, Reşat Ünlü, Serdar Hanedaroğlu ve Ömer Aktürk yer alırken, Kapaklı Emlakçılar Derneği Başkanı Kemal Özel ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Saray Emlakçılar Derneği Başkanı Erdinç Aksoy ile Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

5 YIL GEÇERLİLİĞİ VAR
Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik 5 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girmiş ve sektörde faaliyet gösteren birçok emlak işletmesi için yeni kurallar ve düzenlemeler getirilmişti. Gerçekleştirilen toplantıda yetki belgeleri hakkında karşılıklı istişare yapıldı. 12. Meslek Komitesi Başkanı Melek Şen, “Gayrimenkul sektörüne yeni girecek olanların bu belgeyi alabilmesi için vergi kaydının bulunması, Mesleki Yeterlilik Belgesinin alınmış olması, Odaya kayıtlı olması gerekmektedir. Yetki belgesi, Tekirdağ Ticaret İl Müdürlüğü tarafından verilmekte olup, şahsen yapılacak başvuru sonrasında söz konusu emlak işletmesinin yeterli şartları taşıyıp taşımadığı Ticaret İl Müdürlüğü tarafından bir tutanakla yerinde tespit ediliyor. Şartlara uyum sağlandığı takdirde kişisinin yetki belgesi teslim ediliyor. Belge, her işletme için ayrı ayrı düzenleniyor ve beş yıl geçerliliğini koruyor” dedi. Toplantı, fikir alışverişlerinden sonra sona erdi.