ÇERKEZKÖY TSO DIŞ TİCARET İSTİHBARATINDA ÖRNEK OLDU

17 Nisan 2019

Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (Antalya OSB) Dış Ticaret Müdür Vekili Gözde Tolongüc ve Dış Ticaret İstihbarat Uzmanları Sibel Aytekin ve Sinem Ateş, Odamızı ziyaret ederek Dış Ticaret İstihbarat Uzmanımız İlknur İnal’la görüştü. Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi hakkında Antalya OSB Heyetine bilgi veren Çerkezköy TSO Dış Ticaret İstihbarat Uzmanı İlknur İnal, “Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi; bölgemizde faaliyet gösteren, hiç ihracat yapmamış, ihracata yeni başlamış, ihracat faaliyeti kesintiye uğramış ve ihracat kapasitesini artırmak isteyen firmalara; ürünlerinin ihracatı için hedef olabilecek ülke ve müşterilere ulaşmada teknik destek sağlamak amacıyla; Odamızda faaliyete başladı. Dış ticaret istihbaratı günümüzde giderek önem kazanıyor. Biz de bu hizmetimizle üye firmalarımızın hedef pazarlara ve hedef müşterilerine bu sistem sayesinde daha net bir şekilde ulaşmalarını sağlamaktayız” dedi.

45 ÜYEYE HİZMET VERİLDİ
İnal, “Aralık ayından bu yana 45 üyemize hedef pazar bulma, hedef müşteri araştırması, ihale sorgulama ve rekabetçi ithalat hakkında dış ticaret çalışması yaptık. Ayrıca hedef müşteri listesi paylaştığımız üyelerimize Ticaret Bakanlığı’nın yurtdışı pazar araştırma ziyaret desteğini kullanarak hedef pazarlara gitmeleri, hedef müşterileri ile görüşmeleri ve sıcak satış gerçekleştirmeleri konusunda destek oluyoruz. Firmalarımızın gerçekleştireceği ihracatın öncelikle bölgemize ve sonrasında ülkemize büyük katma değer sağlayacağının farkındayız. Bu sebeple dış ticaret çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Sizlere de bilgi paylaşımı açısından destek olmaya hazırız” sözlerini kaydetti.
 

ÇERKEZKÖY TSO’YA TEŞEKKÜR
Antalya OSB Heyeti Odamıza, verdiği bilgi ve desteklerinden ötürü teşekkür ederek, bu bilgiler ışığında kendi OSB müdürlüklerine dış ticaret istihbarat merkezi kuracaklarını ve üyelerine hizmet vereceklerini söyledi.