Türkiye-Güney Afrika İş Forumu

18 Kasım 2013

Sayın Üyemiz,

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği işbirliği ile Güney Afrika Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Yardımcısı Sayın Elizabeth Thabethe’nin katılımlarıyla 25 Kasım 2013 tarihinde, 09:00-17:00 saatleri arasında İstanbul Conrad Otel’de, Türkiye-Güney Afrika İş Forumu düzenlenmesi planlanmaktadır.

Sahra Altı Afrika’nın en büyük pazarı ve Sahra Altı Afrika ülkelerine giriş için en uygun basamak olan Güney Afrika Cumhuriyeti, Afrika kıtasının toplam sınai üretiminin %40’ını, toplam GSYIH’sinin %25’ini, kıtanın toplam elektrik üretiminin %50’sini ve maden üretiminin %45’ini gerçekleştirmektedir. Dünya manganez cevheri kaynaklarının %80’i, krom kaynaklarının %68’i, platin grubu metallerinin %56’sı ve altın rezervlerinin %35’ine sahip olan ülke, en büyük ikinci altın üreticisi ve en büyük platin ve krom üreticisi konumundadır.

Türk firmaları için özellikle makine ve ekipmanlar, sanayi kimyasalları, tekstil ürünleri, otomotiv ana ve yedek parçaları, kağıt ve kağıt ürünleri, elektronik eşya, jeneratörler, transformatörler, mobilya, tıbbi malzeme, plastik ürünler, kozmetikler, gıda ürünleri, petrol yağları, demir ve çelikten inşaat aksamı, pompa, mutfak eşyası, ev tekstili alanlarında ihracat potansiyelinin mevcut olduğu Güney Afrika Cumhuriyeti ile 2012 yılındaki ticaret hacmimiz 1,7 milyar dolar düzeyine ulaşmıştır.

Enerji, maden, kuyumculuk, bilgi ve iletişim teknolojileri, otomotiv, inşaat, mühendislik, tekstil ve hazır giyim sektörlerinde faaliyet gösteren, Güney Afrika’nın önde gelen işadamlarıyla ikili görüşme fırsatı sunacak söz konusu Foruma katılmak isteyen üyeleriniz tarafından ekte yer alan katılım formunun doldurularak 20 Kasım 2013 Çarşamba gününe kadar DEİK’e (İlgili Kişi: Görkem Karabeyoğlu, Tel: 0212 339 50 61, E-mail: afrikabolgesi@deik.org.tr) iletilmesi gerekmektedir.

Bilginize Sunarız