BAKAN DÖNMEZ ODAMIZDA DÜZENLENEN KAGEDER AÇILIŞINA KATILDI

11 Mart 2019
Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği tarafından Odamız ev sahipliğinde düzenlenen açılış programına, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, Odamız Meclis Başkan Yardımcısı Nuran Yeşil,  Odamız Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Seçkin, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Tekirdağ Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Yel, AK Parti 26.dönem Milletvekili Ayşe Doğan,  AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mülahim Kuru ve çok sayıda kadın katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı konuşmada “Anadolu’nun bir köşesinde içi heyecan dolu, vatan sevgisi olan kadınlarımızın bir araya gelmesi özellikle bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde burada yapılan bu açılış son derece önemli. Şüphesiz 365 günün tamamında kadınlarımızı anmamız gerekiyor. Vaktinde hepimiz değerler eğitimini zaten ailemizden aldık. Ve çoğunluklada annelerimize ihtiyacımız oldu. Biz maalesef bir dönem kadını sosyal hayattan soyutlamışız. Adeta eve hapsetmişiz. Yıllar boyu savaşmışız bu coğrafyada ve kadınlarımız her zaman bizlerin yanında olmuş. Bugünkü teknik tabirle lojistik destek sağlanmış. Daha geriye gidelim. Peygamber Efendimizin eşi Hatice Validemiz tüccardı. Ticaret yapıyordu. Kervanı vardı ama peygamberimiz onun adına işletiyordu fakat tüccar olarak ekonomik hayatın içindeydi. Örnekleri çoğaltmak aslında çok mümkün ama nedense bir dönem çok fazla konuşmamışız ve kadınlarımızı belli kalıplar arasından tutmaya gayret göstermişiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü kutlarım. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 1934’te  Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı vermiş. Çağdaş ülkelere baktığımızda çok daha önde atılmış bir adım.  O tarihte birçok Avrupalı ülkede kadının seçme ve seçilme hakkı yoktu. Ona rağmen istediğimiz seviyede miyiz hayır. Ama gerek iktisadi gerek sosyal hayatımıza kadının elinin değmesi gerekiyor ki işler daha güzel, daha istatistik olsun” şeklinde konuştu.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in konuşmasının ardından Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği’nin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra KAGEDER Başkan Yardımcısı Dilek Akkoyun tarafından Bakan Dönmez’e çiçek takdim edildi.