Türk-Tacik İş Konseyi Heyetinin Duşanbe Ziyareti

11 Kasım 2013

Sayın Üyemiz,

DEIK / Türk-Tacik İş Konseyi, 1991 yılında kurulduğundan bu yana Türkiye ile Tacikistan arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Bu bağlamda, bilgilendirme toplantıları, seminerler, ikili görüşmeler, karşılıklı heyet değişimleri yapılmaktadır.

İş Konseyinin 2013 – 2014 dönemi Eylem Planı çerçevesinde, karşı kanat görevini yürüten Tacikistan Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliğinde 2 – 4 Aralık 2013 tarihlerinde Duşanbe’ye bir heyet ziyareti düzenlenmesi planlanmaktadır.

Girişimcilerimize potansiyel iş fırsatları sunan Tacikistan’da pazar payımızın arttırılması ve bölgeye yönelik yeni yatırım ve ihracat imkanlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek söz konusu ziyarete, enerji, madencilik, tekstil, hazır giyim, pamuk ithalatı, gıda işleme ve makineleri, inşaat malzemeleri, tıbbi malzeme, sağlık ekipmanları ve ilaç sanayi, otomotiv ve yan sanayi, makine ve ekipmanları, temizlik ve kozmetik maddeleri, kağıt ürünleri, mobilya, gıda ürünleri, tarım aletleri sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarımızın katılması faydalı olacaktır.

Anılan ziyarete katılmayı arzu eden üyelerinizin ekte yer alan katılım formunu eksiksiz doldurarak, Duşanbe’de konaklama ve kahvaltı, ziyaret süresince yapılacak transferler, tercüman hizmetleri vd.zorunlu masraflar dahil olmak üzere kişi başına toplam 850 USD katılım ücretinin “Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu / Avrasya” banka hesabına (Türkiye İş Bankası Beyoğlu Şubesi, Şube kodu: 1011, IBAN: TR85 0006 4000 0021 0113 3145 53 Dolar Hesabı) yatırıldığını gösteren banka dekontu ile birlikte en geç 25 Kasım 2013, Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar DEİK’e (Nurengiz Eşki, tel: 0212-339 50 54, e-posta: neski@deik.org.tr, faks: 0212-270 37 84) iletmeleri gerekmektedir.

Not:
1. Taslak programda belirtilen uçuşlar için İstanbul – Duşanbe – İstanbul uçak biletleri alımı katılımcılar tarafından münferit yapılacaktır.
2. Katılım teyidi veren firma temsilcileri listesi DEİK tarafından Tacikistan Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu’na iletilecek olup, vize için başvurular heyet üyelerince bireysel yapılacaktır.

Bilginize Sunarız