Nükleer Santral Projelerinde Bölge Firmaları hk.

18 Aralık 2018

Sayın Üyemiz,

Tekirdağ Valiliğinin başkanlığını yürüttüğü Kamu, Üniversite, Planlama ve Geliştirme Kurulu (KÜSİ) tarafından 23.07.2018 tarihinde, “İlimizde önemli bir sektör durumunda bulunan Makine Metal Sektörünün Ülkemizde İnşaasına başlanan Mersin ve başlanacak olan Sinop Nükleer Güç Santrallerinin Ekonomik Büyüklükleri ve Dünya Pazarı vb. konuların değerlendirileceği toplantı yapılmasına” şeklinde karar alınmıştır.

Bu karar doğrultusunda aşağıda belirtilen yer ve saatte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Nükleer Enerji Genel Müdürlüğü yetkililerinin katılımı ile Nükleer Enerji Sektörü, bu sektörde, kullanılacak makine, ekipman, vana, boru, kablo vb. hususları içeren Bilgilendirme Toplantısı yapılacaktır.

Söz konusu sektör ilimiz firmalarına ciddi manada katkılar sağlayabilecek bir sektör olup, sadece Mersin Akkuyu’da inşa edilecek olan Nükleer Güç Santralinde kullanılacak olan vana, pompa, kablo, kazan, boru vb. makine ve ekipmanların tutarı 8-10 Milyar USD civarındadır.

Konuda bahsi geçen toplantı, 20.12.2018 tarihinde saat 14:00’da Odamızda gerçekleştirilecektir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,