15. Uluslararası Tarım ve Gıda İhtisas Fuarı - Etiyopya
Devamı...
Sayın Üyemiz,
Güneydoğu Asya’da Malay Takımadaları bölgesinde yer alan ve 7107 adadan oluşan Filipinler Cumhuriyeti, 300 bin km2’lik yüzölçümü ve 100 milyonu aşan nüfusu ile dünya ekonomileri arasında 40. sırada yer almaktadır. 2012 yılı verilerine göre kişi başına düşen milli gelir 4.500 Dolar’dır. Ülke, 2012 yılında %6.6 oranında büyüyerek dünya sıralamasında 33. sıraya yükselmiştir. Filipinler ile Türkiye arasındaki dış ticaret hacmi yıllar itibariyle giderek artan bir seyir izlemektedir. 2012 yılılnda iki ülke arasındaki dış ticaret hacmi 305.9 milyon dolar ile en üst seviyeye çıkmış olup, bir önceki yıla göre %33 artmıştır. 2012 yılında dış ticaret açığımız 10 milyon doların altına düşmüş olup, 2000 yılından beri gerçekleşen en düşük değerdir. Filipinler pazarında potasniyel oluşturabilecek en önemli sanayi ürünleri; otomotiv yan sanayi, savunma sanayi, elektrik transformatörleri, ilaç, iş/maden/ağaç işleme makineleri, traktörler, örgü ve dokuma kumaşlardır. Narenciye, peynir, buğday, un ve unlu mamuller, şekerli ve çikolatalı mamüller, fındık, kuru üzüm, maya ve bisküvi gibi tarım ve gıda ürünleri, Filipinler’e ihracatta yüksek potansiyel arz etmektedir.
Ziyaret çerçevesinde Türk-Filipinler İş Konseyi Ortak Toplantısı, iki ülke girişimcileri arasında ikili iş görüşmeleri, muhtelif sivil toplum kuruluşları ve resmi kuruluşlar ile görüşmeler düzenlenmesi, katılımcıların ilgi duyacakları firmalarla özel randevuların tesis edilmesi ve Filipinler Ticaret ve Sanayi Odası Yıllık Yatırım Konferans’ına katılım öngörülmektedir. Bu kapsamda, bahse konu program Filipinler pazarına girmek isteyen veya mevcut pazar paylarını artırmayı amaçlayan (inşaat, otomotiv,savunma sanayi, turizm, gıda sektörlerinde faaliyet gösteren) firmalarımız için önemli bir fırsat olacaktır.
Söz konusu ziyarete katılmak isteyen üyelerinizin ekli dosyada yer alan katılım teyit formunu doldurup, avans olarak 500 ABD Doları’nın yatırıldığına dair banka dekontuyla birlikte en geç 27 Eylül 2013, Cuma günü mesai saati bitimine kadar DEİK’e (Dilek Morgül; Tel: +90 212 339 50 18, Faks: +90 212 270 37 84, e-mail: dmorgul@deik.org.tr ) iletmeleri gerekmektedir.
Bilginize Sunarız
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası