Pakistan Enerji ve Madencilik Alanında İşbirliği Toplantısı

26 Ağustos 2013

Sayın Üyemiz,

Türkiye ile Pakistan arasındaki “Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi”nin III.Dönem toplantısının her iki ülkenin Başbakanları başkanlığında 17- 18 Eylül tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. Söz konusu ziyaret öncesi Pakistan’da ve Türkiye’de özellikle enerji ve madencilik sektörlerinde kamu ve özel sektör üst düzey katılımlı toplantıların gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır. Anılan toplantılar T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonunda, DEİK / Türkiye – Pakistan İş Konseyi organizasyonunda düzenlenecektir.

Bu kapsamda, DEİK / Türkiye –Pakistan İş Konseyi ev sahipliğinde, 6 Eylül 2013 tarihinde, 14:00 – 17:00 saatleri arasında TOBB / DEİK VİP Salonunda gerçekleşecek olan “Türkiye – Pakistan Enerji ve Madencilik Alanında İşbirliği Toplantısı” Pakistan Federal Hükümeti’nden ve Eyaletlerden gelecek olan yetkililerin katılımıyla düzenlenecektir.

Artan enerji ihtiyacının karşılanması Pakistan’ın önümüzdeki dönemde önemli gündem maddelerinden biridir. Önemli miktarda yatırım ihtiyacı bulunmakta, enerji verimliliğinin yükseltilmesi ve dışa bağımlılığın azaltılması bakımından da yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının arttırılması gerekmektedir.

Türkiye – Pakistan Enerji ve Madencilik Alanında İşbirliği Toplantısının amacı, Türk ve Pakistan enerji sektöründen kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirmek ve iki ülke arasında enerji konusunda işbirliği olanaklarının arttırılmasını ve çeşitlendirilmesini sağlamaktır. Toplantı kapsamında katılımcılara, Pakistan’dan gelen üst düzey kamu sektör temsilcileri ile sektörel değerlendirme yapma imkanı sunulacak olup, "Yenilenebilir Enerji", hidro, termal, kömür, rüzgar ve güneş, elektrik santralleri, elektrik santrallerinin modernizasyonu ve linyit üretimi" konularında uzmanlarca yapılacak çalışmaların da sonuçları ele alınacaktır. Toplantıya katılan her firma temsilcilerimize Pakistanlı enerji uzmanlarıyla bire bir görüşme imkanı sağlanacaktır.

Söz konusu toplantıya katılmanız ve anılan etkinliğin üyelerinize duyurularak katılım teyitlerinin ekte yer alan başvuru formu aracılığıyla ile en geç 5 Eylül 2013 mesai bitimine kadar DEİK’e (Adem Kula / Tel: 0212 339 50 83 / Faks: 0212 270 37 84 ve e-mail: akula@deik.org.tr) gönderilmesi gerekmektedir.

Bilginize Sunarız