TET Ar-Ge Proje Pazarı 2017

3 Şubat 2017

Sayın Üyemiz,

İlgi: İMMİB'in 25/11/2016  tarih ve 15052 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda; Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçılan Birliğince Elektrik, Elektronik ve Bilişim sektörlerinde yüksek katma değerli üretim yapılabilmesi, ihracatın sürdürülebilir kılınması ve Üniversite - Sanayi İşbirliği kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen 5. TET Ar-Ge Proje Pazarı 8 Nisan 2016 tarihinde Harbiye Askeri Müzede gerçekleştirilmiştir.

"Proje Baharı" olarak da adlandırdığımız 5. TET Ar-Ge Proje Pazarı'nda ön elemeyi geçen projeler mentör desteklerinden faydalanmış, yatırımcılar, üniversiteler, teknoparklar, iş adamları ve sanayiciler gibi girişimcilik ekosisteminin farklı paydaşları ile bir araya gelme imkânını yakalamışlardır. Danışma Kurulunda alanının önde gelen isim ve firmalarının yer aldığı Proje Pazarı'na yapılan başvurular arasından 115 proje etkinlikte sergilenmeye hak kazanmıştır ve derece kazanan 12 projeye toplamda 150.000 TL ödül verilmiştir.

Birliğimiz tarafından, 14 Nisan 2017 tarihinde "TET Ar-Ge Proje Pazarı" etkinliğinin altıncısının düzenlenmesi planlanmaktadır. Bahse konu etkinlikte Akıllı Şehirler teması altında,

  • Akıllı Ev
  • Akıllı Enerji
  • Akıllı Ulaşım
  • Diğer Akıllı Uygulamalar (Mobilite, sağlık, eğitim, üretim vb.) olmak üzere 4 kategoride proje başvuruları alınacaktır.

TET Ar-Ge Proje Pazan'na başvuran projelerden ön değerlendirmeyi geçecek tüm projelere mentör desteği, jüri karşısında sunum yapma ve projesini gelen ziyaretçilere sergileme imkânı verilecektir. Ayrıca etkinlik paydaşlanmız arasında yer alan İTÜ, Koç, Özyeğin gibi üniversitelerin kuluçka merkezleri tarafından uygun görülen projeler kuluçka programına kabul edileceklerdir ve yatırımcı karşısına çıkmaya uygun görülen projeler yatırımcı sunumlanna iştirak edebileceklerdir.

Dereceye giren tüm projelere ise toplamda 150.000 TL ödül dağıtılacaktır.

Son başvuru tarihi 09.02.2017 saat 17:00 olan proje başvuruları www.tetprojepazari.org adresinden yapılacaktır.


Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası