Geleceğin girişimcileri sertifikalarını aldı

17 Şubat 2016
Bu sayfa arşiv sayfasıdır. Bu sayfada gördüğünüz bilgiler değiştirilmiş olabilir.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), Tekirdağ KOSGEB Müdürlüğü ve İş-Kur arasında imzalanan protokol kapsamında ÇTSO bünyesinde düzenlenen 70 saatlik Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan girişimci adayları düzenlenen törenle birlikte sertifikalarını aldı


ÇTSO KONFERANS SALONU’NDA DÜZENLENDİ

15 Şubat Pazartesi günü saat 14.30’da Çerkezköy TSO Konferans Salonu’nda düzenlenen Sertifika Törenine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın, ÇTSO Katip Üye Göksel Bozdağ, KOSGEB Tekirdağ Müdürü Tolga Erkan, İşkur Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen, İş-Kur Çerkezköy Hizmet Merkezi Müdürü İlhan Kütük ve çok sayıda davetli katıldı.


EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK

Programın açılış konuşmasını ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın yaptı. Konuşmasının başında, girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve sertifikalarını almaya hak kazanan girişimci adaylarını kutlayan Akın, bu süreçte emeği geçen herkese de ayrı ayrı teşekkür ederek, “2015 yılında toplam 117 girişimci adayımız eğitimini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Bugün 4 ve 5.dönem kurslarını tamamlayan 46 girişimci adayımız sertifikalarını alacaklar. Sizler ve ülkemiz için önemli süreç şimdi başlıyor. Bundan sonraki dönemde sadece kendinize değil, ülke ekonomimize de büyük katkılar sağlayacak, ticari hayatın gelişmesinde önemli rol oynayacaksınız.  Sizlerin kuracağı yeni işletmelerin, bölgede yeni istihdam yaratılması noktasında büyük önem taşıdığını da buradan bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bugün sertifikalarını alan girişimcilerimizin, en kısa zamanda iş hayatına atılmasını ve başarılı olmalarını temenni ediyorum. Bizler de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak, girişimcilerimize destek olmaya ve sorunlara çözüm üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


GİRİŞİMCİLİĞİN ÖNEMİ GÜN GEÇTİKÇE ARTMAKTADIR

Akın’ın ardından kürsüye Tekirdağ KOSGEB Müdürü Tolga Erkan geldi. Yükselen bir değer olarak girişimciliğin öneminin gün geçtikçe arttığına vurgu yapan Erkan, “Bireylerin kariyer planlamalarını yaparken girişimciliği bir seçenek olarak gündemlerine alabilmeleri artık büyük ölçüde kolaylaşmış ve buna paralel olarak da girişimcilik yepyeni bir ekonomik yapı olarak karşımıza çıkmıştır” dedi. Konuşmasının devamında,  KOSGEB’in öncelikli amaçlarına değinen Erkan, “Amacımız, ülkemizde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, güçlü bir ekosistem oluşturmak ve girişimciliği geliştirmektir” diye konuştu.  

TOPLAMDA 4 MİLYON TL’LİK DESTEK

 KOSGEB Tekirdağ olarak ‘Rekabetin gücü girişimciliğin kalitesinden doğar’ ilkesinden yola çıktıklarını kaydeden Erkan, “2010-2015 yılları arasında ilimizde paydaşlarımızla beraber 4 bin 875 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verdik. Bu eğitimler sonucu girişimci adaylarımızdan 243’ü ilimizde işletmesini kurmuş ve toplamda 4 Milyon TL’lik KOSGEB Desteğinden yararlanmışlardır. Bu 243 firmadan 56’sı ise KOSGEB - ÇERKEZKÖY TSO ve İŞKUR birlikteliği ile yapılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonrası işletmelerini Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da açan girişimcilerimizdir. Ayrıca KOSGEB,  mevzuatında yaptığı iyileştirme ile Girişimcilere  50.000-TL Hibe, 100.000-TL Geri Ödemeli Destek olarak toplamda 150.000-TL destek almalarının önünü açmıştır” ifadelerine yer verdi.

 3.ŞAHISLARA İTİMAT ETMEYİN

2007 yılından bu yana Tekirdağ’daki en büyük paydaşlarından biri olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasına ve eğitimlerde Türkiye genelinde paydaşları olan İŞ-KUR’a teşekkür eden Erkan, konuşmasının sonunda, kursiyerlere önemli bir hatırlatmada bulunarak, “KOSGEB Desteklerin kullanımı aşamasında bilgi alacağınız adresler KOSGEB Müdürlüğü, KOSGEB-Çerkezköy TSO ve KOSGEB Çorlu TSO Temsilciliği olsun.  Bir diğer hatırlatma olarak altını çizerek söylemek istediğim bir durum var; KOSGEB Destekleri aracısız ve ücretsiz verilmektedir bu nedenle sizleri yanlış ve hatalı yönlendiren 3.şahıslara asla itimat etmeyiniz ve bilgiyi doğru kaynaktan alınız” şeklinde konuştu.


GİRİŞİMCİLİK YENİLİK VE YARATICILIĞIN KAYNAĞIDIR 

Programda, İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen de bir konuşma yaptı.  Konuşmasının başında, girişimci tanımına değinen Esen, “Girişimci, ekonomik kaynakların düşük katma değer yaratan üretim alanlarından yüksek katma değer yaratan alanlara aktarılmasında rol oynayan temel unsurlardan birisidir. Girişimci yeni fikirlerin ortaya konulması, yayılması ve uygulanmasını hızlandırmaktadır. Girişimcilik ekonomik büyüme ve kalkınmanın motorudur. Yenilik ve yaratıcılığın kaynağıdır” diye konuştu.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

İşkur, Ticaret ve Sanayi Odaları ve diğer paydaşlarla beraber 2016 yılında Tekirdağ’da 13, Çerkezköy’de 6, Çorlu’da 8, Malkara’da 2 ve Hayrabolu’da 1 olmak üzere 25’er kişilik gruplar halinde toplam 30 adet Girişimcilik Eğitimi düzenleneceği bilgisini de veren Esen, Talep olması halinde bu eğitimlere devam edileceğini de sözlerine ekledi.


PROGRAMIN AMAÇLARINA DEĞİNDİ

Programda konuşan İş-Kur Çerkezköy Hizmet Merkezi Müdürü İlhan Kütük, Çerkezköy Hizmet Merkezleri ile Çerkezköy TSO işbirliği çerçevesinde 20 Mart 2015 tarihinde imzalanan protokol kapsamında, İşkur’a kayıtlı kişilere kendi işini kurabilecek ve sürdürebilecek yeterlilikleri kazandırarak bu eğitimlerden mezun olan ve KOSGEB Yeni Girişimci Desteği’ne başvuran girişimcilere, başarılı işletmeler kurmalarına katkıda bulunmak amacıyla Girişimcilik Eğitimi düzenlendiğini hatırlattı. Kütük, programın amaçları ile ilgili olarak da “Eğitim programının özel hedefleri ise, kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarını iş kurma konusunda cesaretlendirmek ve motive etmek, girişimci adaylarının iş kurma sürecini anlamaları ve bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmalarını sağlamak, girişimci adaylarına, kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazandırmaktır” şeklinde konuştu.

AÇILAN İŞ YERLERİ UZUN SÜRE AYAKTA KALSIN

4 ve 5’inci grubu oluşturan toplam 47 kursiyerin, 70 saatlik eğitim programını başarıyla tamamlayarak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi almaya hak kazandığını hatırlatan Kütük, “Bu belgeyle, mezun olmuş 47 girişimcimizin de KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvuruda bulunmalarını canı gönülden dilemekteyiz. Temenni ediyorum ki alınan eğitimler sayesinde iş seçimi daha dikkatli yapılır, başarılı olunur ve açılan işyerleri uzun süre ayakta kalır. Bu tür eğitimlerin işgücümüze ve ekonomimize katkı sağlamasını diliyorum” dedi.

GİRİŞİMCİ ADAYLARI SERTİFİKALARINI ALDI

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın da günün anlam ve önemine yönelik konuşma yaptığı programın devamında, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan Girişimci adaylarına sertifikaları protokol üyeleri tarafından takdim edilirken, tören sonunda tüm davetliler hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.