Ticari plakalı araçların Çalışma İzin Belgeleri hakkında

6 Şubat 2015

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nün, Çalışma İzin Belgeleri ile ilgili yazısı

11.06.2014 tarih ve 112 sayılı ve 10.07.2014 tarih ve 183 sayılı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile onaylanan “Ticari Plaka (T,M,S,J) Yönetmelikleri” 23.07.2014 tarihinde yerel gazetelerde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Yönetmeliklerimiz gereği, Tekirdağ Büyükşehir sınırları içerisinde tüm ticari plakalı araç (T,M,S,J) sahiplerinin her yıl Çalışma İzin Belgesi alması zorunludur.

Meslek Odaları aracılığı ile Daire Başkanlığımıza toplu olarak teslim edilen dosyaların incelenip, çalışma izin belgesi düzenlenmesi işlemleri devam etmektedir.

Ancak Daire Başkanlığımıza intikal eden dosyaların sayısına bakıldığında, müracaatların yetersiz olduğu, ticari araç sahiplerinin yapılan trafik uygulamalarında cezalı duruma düşmemeleri için yönetmeliklerimizde belirtilen tarihlerde (M plaka sahipleri Aralık ayı, T plaka sahipleri Ocak ayı, S plaka sahipleri Şubat ayı sonuna kadar) dosyalarını hazırlayarak bağlı bulunduğu meslek odalarına müracaat etmeleri zorunludur.

İl-İlçe Ticaret ve Sanayi Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, bulunmadığı yerlerde ise Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlıklarınca, üyelerine gerekli tebligatların yapılmasını

Bilgilerinize rica ederim.

Mehmet Zeki Gürcün