TET AR-GE Proje Pazarı 2015

19 Eylül 2014

Sayın Üyemiz;

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliğince Elektrik, Elektronik ve Bilişim sektörlerinde yüksek katma değerli üretim yapılabilmesi, ihracatın sürdürülebilir kılınması ve Üniversite - Sanayi İşbirliği kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen 3. TET AR-GE Proje Pazarı 26 Mart 2014 tarihinde İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilmiştir.

"Proje Baharı" olarak da adlandırılan TET AR-GE Proje Pazarı'nda üniversiteler, teknoparklar, girişimciler ve sanayiciler Türkiye ekonomisine katma değer sağlayacak farklı kategorilerdeki projeleri ile ortak bir platformda bir araya geldi. Etkinlik, Michigan State Üniversitesi ve EUREKA'nın iş birliğiyle, uluslararası nitelik kazandı. Danışma Kurulunda sektörün önde gelenlerinin yer aldığı Proje Pazarı'nda toplam 380 proje başvurusundan yapılan değerlendirme sonucunda 122 proje etkinlikte sergilenmeye hak kazandı. Söz konusu etkinlikte sanayiciler; proje sahipleri ile ikili görüşmelerde bulunarak kendilerine en uygun projeleri tanıma fırsatı yakaladı. Yarışmaya katılan projeler arasından başarılı bulunan 12 projeye toplamda 150.000 TL ödül verildi.

Etkinlik günü düzenlenen panellerde "İnovasyonda Üniversite Sanayi İşbirliğinin Önemi" ve "Girişimcilikte Yeni Trendler" konuları sektörün önde gelenleri tarafından işlendi.

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliğince 8 Nisan 2015 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi'nde "TET AR-GE Proje Pazarı" etkinliğinin dördüncüsünün düzenlenmesi planlanıyor. Etkinlikte Elektrik, Elektronik ve Bilişim sektörlerinde,

-Bilgi ve İletişim Teknolojileri Uygulamaları (ICT)

-Enerji Üretim, İletim ve Dağıtımına Yönelik Uygulamalar

-Çevre ve Enerji Verimliliği Uygulamaları

-Diğer

olmak üzere 4 kategoride proje başvurulan alınacak.

TET AR-GE Proje Pazarı'na katılmaya hak kazanan proje sahipleri istedikleri takdirde ödül kategorisinde de değerlendirmeye alınacaklar.  Başvuran projeler arasından Ödül Kurulu tarafından başarılı bulunan projeler

1.'lik ödülü: 20.000 TL

2.'lik ödülü: 10.000 TL

3.'lük ödülü: 7.500 TL ile ödüllendirilecek.

Son başvuru tarihi 13.02.2015 saat 17:00 olan proje başvuruları http://www.tetprojepazari.org adresinden yapılabilir.

Bilgilerinize sunarız.