"KADININ GÜCÜ" İLE 8 MART KUTLANDI

5 Mart 2024

TOBB Tekirdağ Kadın Girişimciler Koordinatör Odası Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB Tekirdağ Kadın Girişimciler İcra Kurulu iş birliği ile düzenlenen “Kadının Gücü” paneli, oyuncu Ece Dizdar ve bölgemizin girişimci kadınlarının katılımı ile gerçekleşti.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Çerkezköy Kaymakam’ı Nazmi Günlü, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Vatanel, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Tekirdağ Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ayben Erdoğan Yavuzşen ve Kurul Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

“TÜM GÜÇLÜ KADINLARIMIZIN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM”

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan TOBB Tekirdağ Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ayben Erdoğan Yavuzşen, konuşmasına başlamadan önce Tekirdağ Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyelerini tek tek sahneye davet ederek, tanıttı. Kadın Girişimciler İcra Kurulu’nun 2023-2024 döneminde tüm kadınlara umut ve basamak olmayı dileyen Yavuzşen, “Kadının gücünü gösteren, birbirini gören, duyan, kollayan, cesaretlendiren, tüm karar süreçlerinde varlığıyla etkin rol aldığı bir dünya yaratan tüm emekçi kadınlarımızın, tüm güçlü kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.


çerkezköy tso, çerkezköy ticaret ve sanayi odası, çtso, kadın girişimciler, 8 mart, dünya kadınlar günü, ahmet çetin

8 MART’I ANLATTI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Nazan Çoban da “8 Mart 1857’de ABD’de 40 bin dokuma işçisi kadın, oldukça ağır çalışma şartları ve düşük ücret sebebi ile greve çıkmıştır. Yapılan gösterilere polisler çok sert tedbirler almış, bu olaylar esnasında çıkan yangında 129 kadınımız can vermiştir. Bu olaydan sonra medeni dünya ülkelerinde 8 Mart günü, Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Biliyoruz ki kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi, sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu, sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda fırsat eşitliğinden yararlanması şarttır” dedi.

“GİRİŞİMCİLİK, CESARET VE ÜRETKENLİK GEREKTİREN BİR MACERADIR”

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Haftasında sadece kadınların başarılarını ve toplumdaki rollerini kutlamak için değil, aynı zamanda girişimcilik ruhunu taşıyan cesur kadınların sayısının artmasına vesile olmak amacıyla da buradayız. Girişimcilik, cesaret ve üretkenlik gerektiren bir maceradır. Bu serüvende karşılaşılan her zorluk, girişimcilik ruhunu biraz daha güçlendirir. Bugün burada bulunan her bir kadın girişimci, sadece kendi hayatında değil, toplumumuzda da pozitif değişim yaratma gücüne sahiptir.” dedi.

“ZORLUKLARI GÖRMEZDEN GELEMEYİZ”

Kadının iş dünyasında yaşadığı zorlukların görmezden gelinemeyeceğini ifade eden Başkan Ahmet Çetin, “Biz, Ticaret ve Sanayi Odası olarak, kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamımızdaki yerini güçlendirmek için çalışıyoruz. Kadınlar, iş dünyasında sadece sayısal birer katılımcı değil, aynı zamanda yenilikçi fikirlerin, sürdürülebilir çözümlerin ve kapsamlı büyümenin öncüleridir. Kadınların katkıları olmadan, iş dünyamızın başarısı eksik kalır. Bugün, kadınların iş dünyasındaki başarı hikayelerini kutlarken, karşılaştığı zorlukları da görmezden gelemeyiz. Bu zorlukların üstesinden gelmek, yalnızca adil bir iş dünyası değil, aynı zamanda daha yenilikçi ve kapsayıcı bir toplum inşa etme amacımıza da hizmet edecektir.” şeklinde konuştu.

çerkezköy tso, çerkezköy ticaret ve sanayi odası, çtso, kadın girişimciler, 8 mart, dünya kadınlar günü, ahmet çetin

“TÜM KADINLARIN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Başkan Ahmet Çetin konuşmasının son kısmında, “Unutmayalım ki, güçlü toplumun simgesi olan kadınlar ile birlikte hareket ettiğimizde, sadece kendi geleceğimizi değil, gelecek nesillerin de yönünü değiştirebiliriz. Kadının yer almadığı bir toplumun kalkınması, medeniyet seviyesine ulaşması, gelişmesi ve güçlü toplumlar arasında yer alması düşünülemez.  Hayatın her alanında toplumun aynası olan geliştiren, üreten, yol gösteren ve yılmadan azimle çalışarak kendi ayakları üstünde duran tüm kadınların 8 Mart dünya kadınlar günü kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

KADININ GÜCÜ

Açılış konuşmalarının ardından panelistler Oyuncu Ece Dizdar, Ayfelks Yöneticisi Güllden Nacar, IDF Aktif Kimya sahibi Seçil Kaplan, Avukat Minel Sayın Ağır, Psikolog Meryem Yılmaz Atik ile Trakya Üreten Kadın Kooperatifi’nden “Tarhana ve Mercimek Anne” olarak bilinen Gülsen Turhanlı ve Nurcan Topuz sahneye davet edildi. Panelistler, “Kadının Gücü”, “Rol Model Kadın”, “Yönetici Kadın”, “Girişimci Anne”, “Kadın Hakları”, “İş Hayatında Kadının Psikolojisi” konularında konuşmalarını gerçekleştirdi. İş hayatında yaşadığı zorlukların yanı sıra “Kadının Gücü” konulu konuşmasını gerçekleştiren ve Çerkezköy’e ilk defa geldiğini belirten ünlü oyuncu Ece Dizdar, “Çerkezköy’e ilk kez geliyorum. Burada sizlerle olmak çok güzel. Bu panelin düzenlemesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.


çerkezköy tso, çerkezköy ticaret ve sanayi odası, çtso, kadın girişimciler, 8 mart, dünya kadınlar günü, ahmet çetin