"Sınırlar Yeniden Çizilecek"

2 Kasım 2023

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin Başkanlığı’nda Çerkezköy İlçemizin il olması yolunda atılması gereken adımlar ile ilgili çalışma toplantısı düzenlendi. Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, “İl olmayı en çok hak eden ilçelerin başında Çerkezköy geliyor. İnanıyoruz ki Çerkezköy hak ettiğini alacak ve cazibe merkezi Çerkezköy’ümüzün sınırları yeniden çizilecek.” İfadelerini kullandı.

Çerkezköy’ün il olması adına çalışmalarını sürdüren Odamız, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Meclis Üyelerimizden Oluşan bir çalışma toplantısı düzenledi. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Mustafa Ogün Asıl, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ümit Süthan, Ufuk Mangır, Evren Kahraman, Meclis Üyelerimiz Turgay Kaya, Aydın Özrek, Ömer Karadeniz, Fikri Güzel ve Şaban Kardeş Katılım Sağladı.

“ÇERKEZKÖY İL OLMAYI EN ÇOK HAK EDEN İLÇE”

Çerkezköy’ün il olması yolunda girişimlerini sürdüren Odamız, bu kapsamda çalışmalarını sürdürüyor. Odamızda gerçekleşen il çalışma toplantısında konuşan Başkanımız Ahmet Çetin , “Ülkemizdeki en hızlı büyüyen ilçelerden bir tanesi Çerkezköy. Özellikle sanayi alanında cazibe merkezi olan Çerkezköy, ilçe vasfı ile artık bu hızlı büyümeyi kaldıramayacak durumdadır. Daha da gelişmesi, üretim üssü olarak ülkemizin parlayan yıldızı olan Çerkezköy, bu özelliğini her alana açabilmesi için de il vasfına kavuşmalıdır. Coğrafi konum, nüfus, il merkezine uzaklık, başta hızlı tren hattı olmak üzere lojistik anlamda da çeşitliği fazla bir bölge. Çerkezköy, gelişmeye devam ediyor. Bu gelişimin devam etmesi, ülkemize sağlanacak katma değerin artması adına Çerkezköy’ün il olması gerekmektedir. Kısa bir süre sonra sınırlarımız artık bu göç yükünü taşıyamaz duruma gelecektir. Bölgemizdeki sorunların ivedilikle çözülmesi, hızlı karar alabilme yetkisinin olabilmesi de bölgemize ve ülkemize değer katacaktır. Burada gerçekleştireceğimiz çalışmaları, belirli bir plan dahilide hazırlayıp, gerekli mercilere sunmalıyız.” İfadelerini kullandı.

GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

Başkanımız Ahmet Çetin’in ardından konu ile ilgili fikir alışverişinde bulunularak görüşler paylaşıldı. Belirtilen öneriler ile ilgili olarak; Çerkezköy neden il olmalı? İl olmasının faydaları neler olacaktır? İl olmazsa ne gibi tehlikelerle karşı karşıya kalacak? Sınırları içerisinde hangi ilçeler yer almalı? Sanayi gelişimine ve dolayısıyla ülkemize katkıları, bölgemizin son 20 yıldaki yaşadığı değişim ile ilgili raporlar hazırlanmasına, hazırlanan raporun belirlenen termin süresi içerisinde gerekli yerlere ulaştırılmasına karar verildi.


çerkezköy, çtso, çerkezköy tso, çerkezköy il, ahmet çetin, başkan

çerkezköy, çtso, çerkezköy tso, çerkezköy il, ahmet çetin, başkan