Özel Sektör ve Mesleki Eğitim - Türkiye´den Elde Edilen Dersler Konferansı

3 Haziran 2013

SAYIN ÜYEMİZ,

UNDP İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi (IICPSD) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliği ile "Özel Sektör ve Mesleki Eğitim - Türkiye'den Elde Edilen Dersler Konferansı" 13 Haziran 2013 tarihinde İstanbul'da düzenlenecektir.

Bu konferans, Türkiye ve dünyadan çeşitli özel sektör ve kamu aktörlerini bir araya getirerek özel sektörün mesleki eğitim ile sürdürülebilir büyümeye nasıl katkı sağladığı üzerine küresel bir tartışma başlatacaktır. Etkin mesleki eğitim ve beceri kazanımı yoluyla özellikle genç ve kadın gruplar için sürdürülebilir istihdam sağlanması konusu ele alınacaktır. Columbia Üniversitesi Dünya Enstitüsü Başkanı ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Binyıl Kalkınma Hedefleri Özel Danışmanı Prof. Dr. Jeffrey Sachs katılımcılara hitap edecektir.

Söz konusu Konferans ile;

1. Özel sektörün sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme için gerekli istihdam hizmetlerinin sağlanmasında kamunun rolünü tamamlayıcı yöntemleriyle odaklanan küresel bir ağ kurulması,
  2. IICPSD tarafından yürütülen ve Türkiye'deki özel sektör ve kamu-özel işbirliği temelli mesleki beceri kazanımı girişimlerini inceleyen pilot araştırma sonuçlarının paylaşılması,
  3. Mesleki eğitimde özel sektörün rolü konusundaki küresel araştırma sürecinde IICPSD ve TOBB ile işbirliği geliştirmek isteyebilecek diğer ilgili uluslararası/küresel kamu ve özel sektör paydaşlarının buluşturulması

hedeflenmektedir.

Bahse konu konferansa katılmak isteyen üyelerimizin katılım durumunu en geç 6 Haziran 2013 tarihine kadar TOBB'a (E-posta: yilmaz.dinc@iicpsd.org - Yılmaz Ergun Dinç, ece.algul@tobb.org.tr - Merve Ece Algül) iletmeleri gerekmektedir.

Özel Sektör ve Mesleki Eğitim - Türkiye'den Elde Edilen Dersler Konferansı:
Tarih :
 13 Haziran 2013