Kuşaklararası İletişim Semineri, Odamız Öncülüğünde Gerçekleştirildi

13 Haziran 2023

Kuşaklararası İletişim semineri, Yönetim Kurulu Üyemiz Bünyamin Fırat, Veliköy OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehberlik Öğretmeni Esma Akyol, Makine Tasarım Öğretmeni Beyhan Gençağ ve GF Hakan Plastik Yöneticisi Tarık Engin’in sunumları ile gerçekleştirildi.

Üyelerimize yönelik eğitimlerini sürdüren Odamız, “Z Kuşağı”nda yer alan lise öğrencilerini ve katılımcılarımızı bir araya getirdi. Programda açılış konuşmasını gerçekleştirilen Rehberlik Öğretmeni Esma Akyol, “Kuşakların tanımını yapmamız gerekiyor. Artık alfa kuşağı diye tabir ettiğimiz 2013 sonrası doğumlu nesil ile de etkileşim halindeyiz. Geleceğimiz Z ve Alta kuşakları. Kuşaklar arası farkları yaşarken birebir de hissediyoruz. Z kuşağı, tarih boyunca en fazla eğitim almış kuşak. Yaratıcılığa izin veren aktivitelerden hoşlanıyorlar. Sadakat algıları farklı, azim seviyeleri yüksek. Hep yükselme arzusu içerisindeler ve çok sabırsızlar. Yüzde 52’sinin ise dikkat süresi 7 dakika. Z kuşağı ile kuracağımız iletişimde dikkat etmemiz gerekenler de var. Ne söyleyeceğimizi bilmek, yeri ve zamanı söyleme biçimleri önemli etkenler. Aynı zamanda onları da dikkatle dinlemek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“ÖNCE BİZ, BÜYÜKLER ANLAMALIYIZ”

Rehberlik Öğretmeni Esma Akyol’un ardından sunumunu gerçekleştiren Makine Tasarım Öğretmeni Beyhan Gençağ, “öğrencilerimin yanı sıra aynı zamanda bir Z kuşağı annesiyim. Hepsinden öğrendiğim birçok şey var. Farklılıklarımızı görmek zorundayız. Bunu fark ettikten sonra iletişim kurmaya başladık. İletişim karşılıklı çaba ile gerçekleşiyor.” şeklinde konuştu.

“İŞ YAŞAMINDA KUŞAKLARLA İLETİŞİM”

Makine Tasarım Öğretmeni Beyhan Gençağ’ın ardından sunumunu gerçekleştiren Tarık Engin, “Kuşaklar, isimlendirmeler bizlere garip gelmemeli. Ne kadar çok kuşak varsa o kadar çok zenginiz demektir. Hepsini de ayrı ayrı anlamamız gerekiyor. İş yaşamında kuşaklarla iletişim de gelecek nesillerin işletmelerde severek çalışmaları adına önemli. Bu konuda çıraklık kurslarından itibaren işletmelerde de rehberlik bölümleri oluşturulmalı bu şekilde sistemi entegre etmemiz de daha kolay hale gelecektir.” dedi.

“ZOR ZAMANLAR GÜÇLÜ İNSANLAR DOĞURUR”

Programda son olarak konuşan Yönetim Kurulu Üyemiz Bünyamin Fırat, “Bizler için söylenen kalıplaşmış sözler sizler için de söylenecek. ‘bu nesilden hayır gelmez’ gibi, bunlar bizden önceki nesil için de söylendi. Bizim için de ve şimdi aynıları sizler için de söylenecek ama öyle olmadığını hepimiz biliyoruz. Zor zamanlar tabii ki olacak. Zor zamanlar, güçlü insanlar doğurur.” ifadelerini kullandı.

Sunumların ardından gerçekleşen soru – cevap kısmı sonrasında program sona erdi.

kuşaklararası iletişim, seminer, eğitim, çtso, çerkezköy tso,