“Yeter ki Siz Yurt Dışına Açılmak İsteyin”

12 Haziran 2023

Üyelerimizin ihracata başlaması, ihracat yapan üyelerimizin ise bu alanda kendilerini daha fazla geliştirmeleri adına çalışmalarına hız veren Odamız, “Nasıl İhracatçı Olunur?” seminerini gerçekleştirdi. Odamız İhracat Danışmanı Dr. Ali İhsan Özeroğlu, gerçekleştirdiği sunumda ihracat felsefesinden bahsederek “Birlikte çok güzel işlere imza atacağımıza inancım tam. Yeter ki siz yurtdışına açılmak isteyin” ifadelerini kullandı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, öncülüğünde ihracata verdiği önemi daha da artıran Odamız, üyelerimizin ihracat alanında daha güçlü konuma gelmesi, katma değerli ürünlerin sayısının artması ve ülkemize döviz girdisinde artış sağlanması adına başlattığı çalışmaları hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda Odamız Konferans Salonu’nda üyelerimize yönelik olarak Nasıl İhracatçı Olunur? semineri düzenlendi. Üyelerimizin ilgi ile takip ettiği seminerde Odamız İhracat Danışmanı Dr. Ali İhsan Özeroğlu, İhracat Mevzuatı ve Uygulamaları hakkında bilgiler verdi.

“ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ GARANTİ ALTINA ALMAMIZ İÇİN İHRACAT YAPMALIYIZ”

İhracatın ülkemiz açısından önemine değinen Dr. Özeroğlu, “Ülkemizin rekabet gücünün artması adına ihracat büyük önem taşıyor. Burada birbirinden değerli firmalar yer alıyor, aynı zamanda Odamıza üye firmaların, potansiyeli oldukça yüksek. Üretimin üssü olan bölgemizi işbirliği içerisinde ihracatın da üssü konumuna getirmeliyiz. Dış İlişkiler ve Proje birimimiz bunun için yüksek efor sarf ediyor. Burada ihracat konusunu sadece sözde bırakmayacağız. Birlikte çalışmalar yürüteceğiz. Sizlerin güçsüz noktalarınız neler, bunları tespit edeceğiz. Tanıtım mektubu, katalog, broşür, tanıtım filmi hazırlamanızda destek olalım. Kime ne satacağız? Önceden belirleyelim. Ürünümüzü tanıyacağız. Burada kime dediğimiz kısım, hedef müşterilerimiz, işletme stratejilerimizi belirleyeceğiz. Müşteri bulma tekniklerine bakacağız. Ürünlerimizi tanıyıp, stratejimizi belirledikten sonra hedef pazarlara ulaşacağız. Orta Doğuda ülkemize karşı büyük bir teveccüh var. Bizim de ayrıca Afrika pazarından faydalanmamız gerekiyor. Neden Avrupa değil de Afrika Pazarı diyecek olursanız, hem ihtiyaç fazla hem de buradaki kar oranı Avrupa pazarına oranla daha yüksek” ifadelerini kullandı. Seminer devamında Dr. Özeroğlu, ihracat alanında teknik bilgileri aktarmasının ardından ihracat ile ilgili bilgilendirme toplantılarının devam edeceğini belirtti. Gerçekleşen soru – cevap kısmı ile program sona erdi.