“Kalkınma için kadın girişimi şart”

9 Aralık 2022

Kadın Geliştirme Derneği’nin (KAGEDER) hazırladığı ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Kalkınma için kadın girişimi şart” çalıştayı, Odamız Konferans Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleşti.


ahmet çetin, tso, çtso, kadın girşimciler

Odamız Konferans Salonu’nda düzenlenen programa 26. Dönem AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, Kadın Girişimciler Melek Şen, Seval Çetin, Müjgan Karagöz, Emel Memiş, Gülnür Kocaçınar, Emine Taşçı, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Program Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyemiz ve aynı zamanda Meclis Başkan Yardımcımız Nazan Çoban’ın ile KAGEDER Başkanı Zeynep Bozkurt’un gerçekleştirdiği açılış konuşması ile başladı. Çoban ve Bozkurt’un konuşmalarının ardından Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, kalkınmada kadının rolü ve kadın girişimcilerin önemini vurguladığı bir konuşma gerçekleştirdi. Bölgemiz ülkemizin en büyük üretim üslerinden bir tanesi. Bölgemizi geleceğe taşımak için el birliği ile çalışacağız. Bölgemizi hak ettiği konuma getirmek için birlikte çalışacağız, birlikte başaracağız. Birlikte olduğumuz takdirde başaramayacağımız hiçbir iş yok.” ifadelerini kullandı.

PROJE TANITILDI

Gerçekleşen konuşmaların ardından proje yazarı ve eğitmen Güllü Kazak, katılımcıları proje hakkında bilgilendirdi. Eğitmen Kazak, kadın girişimciliği, girişimciliğin önemi, kadınlara ait girişimlerin artması ve yaygınlaşma nedenleri gibi birçok başlığa değindi. Kazak, gerçekleştirdiği konuşmasında, “Proje kapsamında Tekirdağ İli Çerkezköy İlçesi genelinde 12 ay boyunca 1000 kadına ulaşılarak, 1000 kadının girişimcilik konusunda eğitilmesi ve toplumda güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Proje hak temelli bir çalışma modeli ile uygulanacağı için ilk etapta Girişimcilik Eğitimi kapsamında 25 kadın eğitmen eğitimi programına alınacak, daha sonra eğitmen olmaya hak kazanan kadın eğitmenler tarafından İlçe genelinde ikamet eden 1000 kadına girişimcilik eğitimleri verilecektir.” ifadelerini kullandı.


kadın girişimciler, kageder, çtso

KADIN GİRİŞİMCİLER TECRÜBELERİNİ AKTARDI

Proje tanıtımının ardından bölgemizin önde gelen girişimcileri arasında yer alan 26. dönem AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seval Çetin, NTC Endüstriyel Reklamcılık Şirket Müdürü Gülnur Kocaçınar, hayırsever Müjgan Karagöz, influencer Emine Taşçı, Artı Kalibrasyon Laboratuvarı Sahibi Melek Şen ile Enze Dekor ve Çevre Düzenleme Şirket Sahibi Emel Memiş, katılımcılara hayat hikayelerini ve iş tecrübelerini aktardı.

Program, soru cevap kısmının ardından gerçekleşen ödül töreni ile son buldu.
çtso, kadın girişimci