Kadınlar günü, girişimci kadınlarla kutlandı

8 Mart 2022

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Odamızın düzenlediği programda, Kadın Girişimciler Kurulu bir araya geldi. Kadınlar Günü’nün kutlandığı programda aynı zamanda girişimci kadınlara nasıl destek olunabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Beyaz Konak’ta düzenlenen programa Odamız Meclis Başkan Yardımcısı Nuran Yeşil, Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Melek Yeşil Sarıtaş, Kadın Girişimciler İl İcra Komitesi üyesi Nazan Çoban, kurul üyeleri ve şehit anneleri katılım sağladı.
Şehir dışında olduğu için programa katılamayan Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Kozuva, kurul üyelerine gönderdiği gül ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

“İYİ Kİ VARIZ”

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Odamız Meclis Başkan Yardımcısı Nuran Yeşil, kadınların toplum içerisindeki önemine değinerek, “Bizler, dünyanın en güçlü insanlarıyız. Onca zorluğa rağmen kendi ayakları üstünde durabilen kadınlarız. Bunun yanında da bastırılan, şiddete uğrayan, hatta öldürülen kadınların da sesi olmalıyız. Kadına şiddetin sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde değil her gün, her an karşısındayız. Çocuklarımızı da bu bilinçle yetiştirmeli ve onların ezilmeyen, çağdaş birer insan olması için de çaba göstermeliyiz. Kadınların özgürce yaşayacağı bir dünya için çalışmalıyız. Bizler iyi ki varız ve olmaya da devam edeceğiz.” dedi. Meclis Başkan Yardımcısı Yeşil, “Başkanımız da aramızda olmayı çok istedi fakat şehir dışında olduğu için programa katılamadı. Hepinize selamlarını iletti.” ifadelerini kullandı.

NELER YAPABİLİRİZ?

Düzenlenen etkinlikte birçok zorluğa göğüs gererek kendi ayakları üstünde duran kadın girişimcilere nasıl faydalı olunabileceği konusunda da fikir alışverişinde bulunan kurul üyeleri, en kısa sürede bu konuda çalışmalara da başlayacaklarını belirtti.