Türkiye – Belçika 3. Pazarlarda İşbirliği Fırsatları Toplantısı ve Networking Yemeği

15 Mayıs 2013

SAYIN ÜYEMİZ,

DEİK’den alınan yazıda, Türkiye’de yerleşik Belçikalı firma temsilcileri ile Belçika ile halihazırda iş yapan veya yapmak isteyen üyelerimizin bir araya gelmelerini teminen 28 Mayıs 2013 Salı günü saat 11.00- 14.00 arasında İstanbul TOBB Plaza’da ‘Networking Toplantısı ve Çalışma Yemeği’ düzenlenecektir. “3. Pazarlarda İşbirliği” temalı gerçekleştirilecek toplantıda, öncelikle Türk girişimcilerin yoğun olarak faaliyet gösterdikleri Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinde inşaat-altyapı, mühendislik, enerji, çevre teknolojileri, kimya alanlarında işbirliği fırsatları ele alınacağı iletilmektedir.

Anılan toplantı, T.C. Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan’ın Haziran 2013’de Belçika’ya gerçekleştireceği ziyarete hazırlık teşkil etmesi açısından ayrıca önem taşımaktadır. Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Pol de Witte’nin onurlandıracağı toplantıda, firma temsilcilerimiz Brüksel, Flaman ve Valon Bölgeleri Ticaret Müşavirleri ile ikili görüşme gerçekleştirme imkanı bulacaklardır.

Merkezi konumu nedeniyle Türk firmaları için önemli bir pazar ve bölgesel üs olarak değerlendirilmesi gereken Belçika ile ikili ticaret hacmi yıllar itibariyle artış kaydederek 2012 yılında 6 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. İkili ticaret hacminin 2015 yılında 10 milyar dolara çıkarılması hedeflenmektedir. Belçikali firmalar, Türkiye ve Türkiye üzerinden 3. pazarlarda firmalarımız ile ortak çalışma deneyimi ve arzusuna sahiptirler. Bu ilgi doğrultusunda, Türkiye’deki Belçika sermayeli firmaların sayısı 450’yi aşmıştır.

Anılan Yemek ve Seminer’e katılmayı dileyen firmalarımızın ekte yer alan katılım formu aracılığıyla en geç 24 Mayıs 2013 Cuma gününe kadar katılım teyitlerini DEİK’e (Neslihan Kilit; Faks: 0212 339 50 65; E-posta: nkilit@deik.org.tr ) iletmeleri gerekmektedir.

İlgili üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla,