IV. Saraybosna Yatırım Konferansı

14 Mayıs 2013

SAYIN ÜYEMİZ,

İlgi: TOBB'nin 09.05.2013 tarihli ve 11127 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Bosna Bank International ve İslam Kalkınma Bankası işbirliği ile 17-18 Mayıs 2013 tarihlerinde IV. Saraybosna İş Forumu'nun düzenleneceği ifade edilmektedir.

Balkan ülkeleri arasında ikili ilişkileri geliştirmek, yatırım ve ticari ilişkileri arttırmak amacıyla düzenlenen Konferans'ın geçmiş yıllardaki katılımcıları arasında, Başbakanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Sn. Ivo Josipovic, Sırbistan Başbakanı Sn. Mirko Cvetkovic, Başbakan Yardımcısı Sn. Ali Babacan, Dışişleri Bakam Sn. Ahmet Davutoğlu, Eski ABD Başkam Sn. Bili Clinton, İslam Ticaret ve Sanayi Odası Başkam Sn. Şeyh Salih Kamil ve Birliğimiz Başkam Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu yer almaktadır.

Bahse konu forum kapsamında gerçekleştirilecek panelin ardından uluslararası uzmanlar ve yatırımcılar tarafından tarım, altyapı, enerji ve turizm alanlarındaki en iyi uluslararası uygulamalar ve deneyimler ile hâlihazırdaki potansiyelin geliştirilmesi için neler yapılabileceğine ilişkin sunumlar yapılacağı ve ilgili girişimcilerin muhataplarıyla bir araya gelebilmeleri amacıyla "İkili İş Görüşmeleri" gerçekleştirileceği, programın ikinci gününde ise yabancı yatırımcılar için turistik geziler ile Bosna Hersek' teki üretim tesislerinin ziyaret edilmesine yönelik etkinlikler düzenleneceği belirtilmiştir. Konferans hakkında daha detaylı bilgiye, Konferans'ın resmi internet sitesinden (www.sarajevobusinessforum.com) ulaşılabilmektedir.

Yazıda ayrıca, söz konusu İş Forumuna Ekonomi Bakanlığımızca da katılım sağlanacak olup, bahse konu ziyaretin Bosna Hersek Yatırım Stratejisi Eylem Planı kapsamında değerlendirilerek Bakanlığımız ve iş adamlarından oluşan bir heyet oluşturulmasının öngörüldüğü bildirilmektedir.

Katılmak isteyenlerin TOBB (Damla Çağlar, Tel: 0312 218 22 26, damla.caglar@tobb.org.tr) başvurmaları gerekmektedir.

İlgili üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla,