Etiyopya

3 Şubat 2014

Sayın Üyemiz,

Etiyopya Ticaret Ataşesi tarafından iletilen yazıda, aşağıda sözü edilen işletmelerin Fedaral Demokratik Etiyopya Cumhuriyetine ait olduğu ve hükümetin sahip olduğu teşebbüsleri ve sermaye şirketlerini, onları işletebilecek ve geliştirebilecek mahiyete sahip olan bir yatırımcıya veya bir grup yatırımcıya satma eğiliminde olduğu belirtilmektedir.

Özelleştirme ve Kamu Teşebbüsü Denetleme Kurumu'nun (The Privatization and Public Enterprises Supervising Agency PPESA), 412/2004 tarihli bildirinin 6. Maddesine uygun olarak, ileriye dönük bütün yatırımcıları sözü edilen teşebbüslerin birinin veya daha fazlasının toplam sahibi olmaları için teklif sunmaya davet ettiği ifade edilmektedir.

1.Etiyopya Madencilik Geliştirme A.Ş

2.Etiyopya İlaç Üretim Fabrikası A.Ş

3.Bahirdar Tekstil A.Ş

4.Combolcha Tekstil A.Ş

5.Hamaressa Yemeklik Sıvı Yağ A.Ş

6.Bekelcha Ulaştırma A.Ş

7.Weyera Ulaştnma A.Ş

8.Sudkostik A.Ş

9.Sanatsal Matbaacılık Şirketi

10.Tarımsal Mekanizasyon Servis Şirketi

11.Ulaştırmacılık Yapı Dizaynı A.Ş

Ayrıca, İhale dokümanlarının, Özelleştirme ve Kamu Teşebbüsü Denetleme Kurumu'nun   4-01 numaralı odasında (Bole Road, Yeshi Gebeyehu Building, 4.kat, Bole Basım Şirketi'nin önündeki bina) bulunacağı ve ihaleyle ilgilenenlerin dokümanları, geri ödenmeyecek olan evrak ücretlerini ödeyerek, çalışma saatleri içerisinde elde edebileceği kaydedilmektedir. (Her bir set evrak için 300 Birr veya bu rakama eşit olan Amerikan Doları). Teklifçilerin, geçici teminat mektuplarını teklifçilere bildirilen talimatlara uygun olarak ibraz etmeleri ve tekliflerin mühürlenmiş zarflar içerisinde 10 Şubat 2014 tarihi saat 15:00'a kadar iletilmesi gerekmektedir.

Tekliflerin, 10.02.2014 tarihinde, yerel saat ile 15:15'de, aşağıda belirtilen adreste açıklanacağı ve PPESA'nın teklifleri kısmen veya bütünüyle kabul etme veya reddetme hakkını saklı tuttuğu belirtilmektedir.

Bilginize sunarız.