Türkiye-İran İş Forumu

28 Kasım 2013

Sayın Üyemiz,

DEİK/Türk-İran İş Konseyi tarafından 11 Aralık 2013 tarihinde İstanbul Ceylan Intercontinental Otel’de “Türkiye-İran İş Forumu” düzenlenecektir.

Söz konusu, Forum’da “Ticaretin Finansmanı, Sınır Ticareti ve Yaptırımların Durumu” konulu oturumun yanısıra, “Tarım/Gıda” “Tıbbi Malzeme ve İlaç” ile “Tekstil” sektörlerinde işbirliği konulu oturumlar ve “Ulaştırma ve Lojistik” sektörlerini ele alan bir çalıştay düzenlenecektir. Daha sonra ise Türk ve İranlı firmalar arasında ikili iş görüşmeleri yapılacaktır.

Son dönemde, İş Konseyi olarak İran’ın Tahran, Şiraz ve Tebriz şehirlerine iş heyetleri düzenlenerek, işbirliği fırsatlarının yerinde değerlendirilmesi fırsatı doğmuştur. İran’da mevcut Türk yatırımlarının yanısıra, önümüzdeki dönemde İran’daki Türk yatırımlarının sayısında artış beklenmektedir.

Diğer yandan, geçtiğimiz hafta sonu Cenevre’de devam eden nükleer müzakerelerin olumlu sonuçlanması ve İran’ın anlaşmayı imzalaması sonucu İran’a uygulanan yaptırımların hafifletilmesine yönelik adımlar ile önümüzdeki dönemde İran’a yönelik ihracatta önemli bir artış beklenmektedir.

Bu çerçevede, söz konusu toplantıya katılmak isteyen üyelerinizin ekte yer alan katılım formu ile birlikte ödeme dekontlarını 6 Aralık 2013 mesai bitimine kadar DEİK’e (İlgili Kişi:Akın Dıblan,E-mail: adiblan@deik.org.tr, Faks: 0212 270 35 92) iletmeleri gerekmektedir.

Bilginize Sunarız