KALKINMANIN ANAHTARI ÜRETİM VE EĞİTİMDİR

10 Nisan 2019

TR21 bölgesinden başlayarak, Tekirdağ il bütünü ve ilçelerin sorun alanlarına dek devam eden bir planlama çalışması gerçekleştiren İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü eğitmenleri ve öğrencilerine, Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Arslan, Genel Sekreter Hakan Gel ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı İlknur İnal tarafından bölgemiz ve Çerkezköy TSO hakkında bilgi verildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Arslan, “Bizler, 3.2 milyar Dolarlık ihracat payına sahip ve 100 binin üstünde istihdamın olduğu bir bölgede yaşamaktayız. Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’ı kapsadığımız hizmet bölgemizde tekstilden plastiğe, makineden otomotive birçok alanda üretim gerçekleşmekte ve bu üretimle ülkemize büyük oranda katma değer sağlamaktayız. 565’i sanayici olmak üzere yaklaşık 4600 üyemizle, 4 organize sanayi bölgesine sahibiz. Hem Odamızın hizmet kalitesinin artması için hem de bölgemize sağlayacağı yararları gözeterek birçok oda, kurum ve kuruluşla iş birliği içinde bulunmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

SANAYİNİN KALBİNDEYİZ
Arslan konuşmasının devamında şu sözleri kaydetti: “Bizler, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaşadığımız bölgenin alanında dünyanın önde gelen firmalarına ev sahipliği yapması ve çok çeşitli üretim mecralarına sahip olmasıyla ne kadar değerli bir bölgede olduğumuzun farkındayız. Bu sebeple Oda olarak üyelerimizin ihracat payının artması ve büyük firmalarla yarışır hale gelmeleri için birçok proje yazmakta, gelişim programları uygulamakta veya üniversitelerle yaptığımız iş birliği sayesinde eğitimcilerimizi ve öğrencilerimizi de üretime dâhil etmekteyiz. Çünkü kalkınmanın ancak ve ancak üretimle, üretimin de eğitimle gerçekleşeceğini biliyoruz. Bugün İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünün çok değerli eğitmenleri ve öğrencilerini bölgemizde ağırlamaktan çok mutluyuz. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak sanayinin kalbinin attığı bölgemize katacakları değerli fikirleri için şimdiden teşekkür ediyor, verimli bir toplantı olmasını diliyorum.”

RAPOR HAZIRLANACAK
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu da yaptığı konuşmada "Bugün Odanıza yapmış olduğumuz ziyaretin amacı sizlerden Çerkezköy, Çorlu ve Trakya’nın üretim alanlarını öğrenmek. Ayrıca bölgenizin sanayi, turizm ve ekonomi gibi alanlarını da detaylı olarak öğreneceğiz. Sizlerden alacağımız bilgiler doğrultusunda da bir rapor hazırlayacağız. Hazırladığımız rapordan da sizlere göndereceğiz. Bizleri misafir ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz" dedi.

ÇORLU TSO DA KATILDI
Toplantıda Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nı temsilen yer alan Çorlu TSO Genel Sekreter Yardımcısı Hande Nur Sucukçu da Çorlu ve Çorlu TSO hakkında yaptığı sunumla Enstitü heyetine bilgi verdi. Gerçekleştirilen toplantı, soru-cevap sonrasında sona erdi.