Akın;"dertlerinizle dertleneceğiz"

21 Kasım 2013

“DERTLERİNİZLE DERTLENECEĞİZ”

Çarşamba günü saat 16.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşen 6. Meslek Komitesi’nin Başkanı Ayla Nalcı, komite üyeleri; Deniz Okutan, Kadir Uz, Mehmet Aksoy, Reşat Ünlü, Rasim Bilgen’in katıldığı  toplantıda açılış konuşmasını ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın yaptı. Ülkenin gündemine oturan dershanelerin kapatılması konusunu görüşmek üzere bu toplantıyı tertip ettiklerini belirten Akın; “Bizler, ÇTSO Yönetimi olarak sizleri temsil ediyor, dertlerinizle dertleniyoruz. Bu nedenle gündemdeki konuya da kayıtsız kalamazdık. Bugün burada, sizler için imkanlar dahilinde neler yapabileceğimizi konuşmak istiyoruz” dedi.

“ÇÖZÜME KAVUŞACAĞINA İNANIYORUM”

Toplantı sonrasında konu ile ilgili ortak kanaatlerini bir üst kurumları olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bildireceklerini de belirten Akın; “Dershane konusunun çözüme kavuşacağına olan inancım tam. Çünkü sizler, bu ülkedeki eğitim sisteminin sonucunda ortaya çıkan kurumlarsınız. Hepimiz üniversiteyi, dershanelere giderek kazandık” diye konuştu.

“İLLEGAL KURUMLAR DEĞİLİZ”

Dershanelerin gerek ödedikleri vergiler ile gerekse sağladığı istihdam ile ülke ekonomisine de ciddi katkılar sağladığını ifade eden Fen Bilimleri Dershanesi SBS Müdürü Uğur Soykan; “Bizler yıllardan beri eğitim içerisinde yer alıyoruz. Sınavlara katılan öğrencilerin yüzde 50’si bizden eğitim alıyor. Dershaneler kapatılsa bile, eğitim sistemi değişmediği sürece bu iş bir şekilde yapılmaya devam edilecek” ifadelerini kullandı.

“KEŞKE BİZE GEREK OLMASA”

Dershanelerin eğitim sisteminin sonucu olarak ortaya çıktığını vurgulayan Açı Dershanesi Müdürü Demet Kuzucu; “Keşke ülkemizde eğitim sistemi oturmuş olsa da bizlere gerek kalmasa. İnanın biz böyle olmasını daha çok istiyoruz. Maalesef eğitim sistemi düzelmeden, sanki olanların sorumlusu  bizmişiz gibi zorla, zorbalıkla kapatılmak isteniyoruz. Sistem düzgün olursa biz zaten kendiliğimizden kapanmak zorunda kalırız” şeklinde konuştu.

“SORUNLAR GÖRÜŞÜLDÜ”

Açı Dershanesi Müdürü Demet Kuzucu’nun konuşmasının ardından toplantıya katılan diğer dershane temsilcileri de, konu ile ilgili görüşlerini belirterek sorunlarını anlattılar.