Türk-Mısır İş Konseyi Ortak Toplantısı

6 Mayıs 2013

SAYIN ÜYEMİZ,

DEİK’den alınan yazıda, DEİK / Türk-Mısır İş Konseyi tarafından, İş Konseyi Karşı Kanadı Mısırlı İşadamları Derneği (EBA) işbirliği ile Mısır Başbakanı Sn. Hisham Qandil ve Mısır Yatırım Bakanı Sn. Osama Saleh’in katılımlarıyla 10 Mayıs 2013 tarihinde 13:30-21:00 saatleri arasında, İstanbul, Ceylan Intercontinental Otel’de Türk-Mısır İş Konseyi Ortak Toplantısı gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Mısır ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 2005 yılında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması akabinde 2012 yılı itibariyle 5 milyar dolar seviyesine ulaşırken 2013 yılı ilk üç ayında 1,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir.

DEİK/Türk-Mısır İş Konseyi tarafından 5 Nisan 2013 tarihinde Mısır Yatırım Bakanı Sn.Osama Saleh’in katılımlarıyla düzenlenen toplantıda, Sayın Bakan Mısır’da önümüzdeki dönemde pekçok projenin gerçekleştirileceğini belirtmiş ve bu doğrultuda Türk firmalarını söz konusu projelerde rol almaya çağırmıştır. Bu doğrultuda, Mısır Hükümetinin büyük bölümü yabancı sermaye yatırımlarına açılacağı tahmin edilen öncelikli kalkınma projeleri ve Mısır Vilayetleri düzeyinde uygulanması öngörülen öncelikli kamu-özel sektör ortaklı projelere ilişkin bilgiler aşağıdaki linkte yer almaktadır.

Mısır’ın çeşitli sektörlerinden önde gelen işadamlarıyla gerçekleştirilecek ikili görüşmelerin yanı sıra, Süveyş Kanalı lojistik bölgesi projesi, Mısır sınai kalkınma projeleri, Turizm Kalkınma İdaresi projeleri, enerji ve elektrik sektöründe işbirliği fırsatları ile Mısır’ın mevcut genel iş ortamı ve iş olanaklarına ilişkin çalıştayların da gerçekleştirileceği Türk-Mısır İş Konseyi Ortak Toplantısına katılmak isteyen üyeleriniz tarafından ekte yer alan katılım formunun doldurularak 100 TL katılım ücretinin DEİK Türk-Afrika İş Konseyleri adına İş Bankası Beyoğlu Şubesi (1011) TR16 0006 4000 0011 0111 7015 26 IBAN numaralı 1701526 no’lu TL hesaba yatırıldığını gösteren dekont ile birlikte 8 Mayıs 2013 Çarşamba günü mesai bitimine kadar DEİK’e (İlgili Kişi: Görkem Karabeyoğlu, Tel:02123395061, E-mail:afrikabolgesi@deik.org.tr) iletilmesi gerekmektedir.

Mısır Hükümeti Kalkınma Projeleri ve Mısır Vilayetleri düzeyinde Uygulanması Öngörülen Projeler: http://www.deik.org.tr/KonseyIcerik/4984/M%C4%B1s%C4%B1r_H%C3%BCk%C3%BCmeti_Kalk%C4%B1nma_Projeleri_Listesi.html

NOT:
Güvenlik nedeni ile kapanış oturumuna katılım, ancak kayıt sırasında dağıtılacak olan yaka kartları ile mümkün olabilecektir. Yaka kartı olmayan katılımcıların kapanış oturumuna katılmaları mümkün olamayacaktır.
• İkili görüşme ayarlamalarında başvuru sırası dikkate alınacaktır.
• Mısır heyet listesine gerçekleşecek ilaveleri www.deik.org.tr adresinden takip edebilirsiniz.

İlgili üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla,