Kozuva; “90. Yılın gururunu yaşıyoruz”

28 Ekim 2013

“BÜYÜK BİR GURUR VE MUTLULUK YAŞIYORUZ”

Cumhuriyetimizin 90. Yılını kutladığımız bugün büyük bir gurur ve mutluluk yaşadığını dile getiren Başkan Kozuva; “Dünya tarihinde, milli duygular etrafında, sarsılmaz ortak bir iradeyle bir araya gelip, esaret zincirlerini kıran, kendi bağımsızlık destanını yazan toplumlar nadirdir. İşte necip milletimiz bunu başarabilmiş bir millettir.  Yokluk ve variyetsizlik içerisinde tüm dünyaya karşı mücadele eden ve zafere ulaşan ecdadımız güçlü ve çağdaş bir devlet olmayı başarmıştır. Bu, milletimizin fedakârlığının, azminin, vatan ve millet sevgisinin doğal bir sonucudur” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYET, EN BÜYÜK DAYANAĞIMIZDIR”

29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanı ile Milletin Üstünlüğünün kabul edilerek, bağımsızlık mücadelesinin ruhunun ortaya konduğu belirten Başkan Kozuva; “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ diyerek Milletin egemenliğinin esas alındığını ilan etmiştir. Tarihimizin dönüm noktası olan Cumhuriyet, getirdiği yenilik ve başarılarla, akılcılığa,  bilime ve özgür düşünceye dayalı, çağdaş Türkiye´nin temellerini atmıştır. Birlik ve beraberlik duyguları içerisinde, milletimizin yüce değerlerine bağlı kalarak, en gönençli ve en medeni toplumu oluşturmak görevimiz ve amacımızdır. Cumhuriyetimizin hoşgörü ve demokrasi ikliminde, her alanda başarılı bireyler yetiştirerek, Dünya devletleri arasındaki yerimizi almak hedefimiz olmalıdır. 90 yıllık Cumhuriyetimiz karşılaşabileceğimiz zorluklar karşısındaki en büyük dayanağımızdır.”             İfadelerini kullandı.

KOZUVA, CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI

Başta Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere tüm milletin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Kozuva; “Bu özel günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklâl mücadelemizin kahramanlarından, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor; tüm Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerinin ve Yüce Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.