Türk-Fas İş Konseyi Ortak Toplantısı

6 Mayıs 2013

SAYIN ÜYEMİZ,

DEİK’den alınan yazıda, DEİK/Türk-Fas İş Konseyi tarafından 20-23 Mayıs 2013 tarihleri arasında Fas’a bir heyet ziyareti gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Söz konusu ziyaret kapsamında İş Konseyi Ortak Toplantısının gerçekleştirilmesi ve Fas Yatırım Ajansı tarafından Fas’taki yatırım olanaklarına ilişkin bilgilendirme toplantısı yapılması öngörülmektedir.

Son yıllarda uygulamaya koyduğu stratejik planlar sayesinde yıllık ortalama %5 oranında büyüme sergileyebilmiş ve doğrudan yabancı yatırımlarda artış yaşamış olan ülkede otomotiv, tekstil ve tarımsal gıda gibi sektörlerin gelişmesinde özel sektörün payı giderek artmakta olup FDi Intelligence (Financial Times) 2012 raporuna göre Fas, 2011 yılında Güney Afrika’nın ardından Afrika’da en fazla yatırım yapılan ülke olmuştur.

ABD, AB, Türkiye ve çeşitli Arap ülkeleriyle imzaladığı ticaret anlaşmaları sayesinde 1 milyarın üzerinde bir tüketici pazarına erişim imkanı sağlayan Fas ile ticaretimiz 2012 yılı verilerine göre %7,7 oranında artış göstermiştir.

Fas’ın turizm, tarım sanayi, inşaat, gayrimenkul, otomobil, madencilik, enerji, sağlık, telekom ve tekstil sektörlerinden önde gelen işadamlarıyla ikili görüşme yapma fırsatı sunacak sözkonusu seyahate katılmak isteyen üyeleriniz tarafından konaklama, uçuş ve transfer giderlerinin karşılanmasını teminen 700 Euro avans ücretinin T.C. İş Bankası Beyoğlu Şubesi (1011) DEİK Afrika İş Konseyi 3314642 No’lu Euro hesabına (Swift: ISBKTRISXXX / IBAN No: TR100006400000210113314642) yatırıldığını gösteren katılımcının isminin de kayıtlı olduğu ödeme dekontuyla birlikte, en geç 07 Mayıs 2013 tarihine kadar DEİK’e (Özge Karagöz, e-mail: afrikabolgesi@deik.org.tr, Tel: 02123395070) iletilmesi gerekmektedir.

NOT:

- Paket program ücreti bilahare belirlenecek olup, avans olarak ödenen miktar düşülerek, ödenecek bakiye miktar katılımcılara ayrıca bildirilecektir.

-Seyahatin KOSGEB Yurt Dışı İş Gezisi Desteği kapsamına alınması konusunda KOSGEB nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır. Söz konusu girişimin olumlu olarak neticelenmesi halinde KOSGEB Veri Tabanı’na kayıtlı olan firmalar, KOSGEB Müdürlüklerine başvurarak anılan teşvikten yararlanabilecektir. Bu nedenle, teşvikten yararlanmak isteyen ve KOSGEB Veri Tabanı’na kayıtlı olmayan firmaların kayıt prosedürlerini tamamlamaları gerekmektedir.

İlgili üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla,