Çok Uluslu Tarım İş Forumu Çok Uluslu Tarım İş Forumu’na Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sn. Dr. Ahmet Eşref FAKIBABA’nın, çeşitli ülkelerin Tarım Bakanları’nın ve sektör temsilcilerinin katılacağı yabancı katılımcılar ile ikili görüşmeler yapılacağı bildirilmiştir. SIAL Fuarları Hk. Dünyanın en önemli gıda ihtisas fuarları arasında yer alan ve 1960’lı yıllardan itibaren Fransa´nın başkenti Paris´te gerçekleştirilen SIAL Paris fuarına Türkiye milli katılımının İstanbul Ticaret Odası (ITO) tarafından gerçekleştirildiği ve anılan fuarın başarısı göz önünde bulundurularak başka ülkelerde de düzenlenmeye başlandığı bildirilmektedir. Eğitim Takvimi Sayın Üyemiz,Odamız Ocak - Mayıs 2018 Eğitim takvimi ekte bilgilerinize sunulmaktadır.Saygılarımızla,Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Filyos Endüstri Bölgesi Projesi Lansmanı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’nden alınan 18.01.2018 tarih ve E.252 sayılı yazı ile; 597 hektar büyüklüğündeki Filyos Endüstri Bölgesi’nin kamulaştırılması, halihazırda harita yapımı ve jeolojik-jeoteknik etüt raporu hazırlanmasına yönelik çalışmaların tamamlandığı bildirilerek, bundan sonraki süreçte bölgede yer alacak yatırımcıların belirleneceği ve söz konusu yatırımcıların ihtiyaçları çerçevesinde imar ve parselasyon planlarının hazırlanması işinin başlatılacağı belirtilmiştir. AB-Sırbistan 2018 31 Ocak 2018 tarihinde, Belgrad’da Avrupa Parlementosu Başkanı Sn. Antonio Tajani’nin Sırbistan’a resmi ziyareti kapsamında “Yatırım, Büyüme ve İstihdam Yaratılması” başlıklı bir toplantı düzenleneceği belirtilmekte ve anılan toplantı kapsamında ikili iş görüşmeleri de düzenleneceği bildirilmektedir.