İRAN’a Uygulanan Yaptırımlar Hakkında Bilgi Notları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan bir yazıda, T.C. Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan bir yazıya atfen; İran’a uygulanan yaptırımlar hakkında ABD Hazine Bakanlığı internet sitesinde yayınlanan bilgi notlarının TOBB web sitesinin (www.tobb.org.tr) “Hizmetler/Uluslararası İş imkanları—Ülke Duyuruları-ABD” bölümünde yayınlanmakta olduğu iletilmektedir. Özbek Pamuk ve Tekstil Fuarı 10. Uluslararası Özbek Pamuk Ve Tekstil Fuarı´nın, 13 - 14 Ekim 2014 tarihleri arasında Taşkent´te düzenleneceği bildirilmektedir. İSEDAK Proje Döngüsü ve Finansman Mekanizması Bağımsız Değerlendirici Başvuruları T.C. Kalkınma Bakanlığı’nın yazısına atfen TOBB’dan iletilen yazıda, sekretarya hizmetleri kalkınma Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü (İSEDAK Koordinasyon Ofisi ) tarafından sürdürülen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK)’nin, İİT’nin dört daimi komitesinden birisi olduğu ve başkanlığının Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından yürütüldüğü bildirilmektedir. İş Yeri Tehlike Sınıfına Yapılacak İtirazlar İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği gereğince Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin de üyesi bulunduğu iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin işyeri tehlike sınıflarının belirlenmesinde görevli olan Komisyonun 12-13 Mart 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen toplantısında komisyonun çalışmalarının hızlı, etkin ve verimli sürdürebilmesini sağlamak amacıyla "İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürü" imzalanmıştır. Soçi Tanıtım Toplantısı İlgili yazıda 14 Ağustos 2014,Perşembe günü İstanbul Kongre Merkezi´nde, "Türkiye ile Ekonomik İlişkilerin Geliştirilmesi Işığında Soçi Şehrinin İhtiyaçları ve Yeni Olanaklar" başlıklı bir tanıtım toplantısı gerçekleştirileceği bildirilmektedir.