Avrupa Birliği Çevre Ödülleri 2017 Türkiye Programı Başvuruları Avrupa Birliği (AB) üyesi 28 ülke ve Türkiye’de sürdürülebilirlik ve inovasyon konusunda başarılı çalışmalarıyla ön plana çıkan işletmelere verilen Avrupa Birliği Çevre Ödülleri; çevresel, sosyal ve ekonomik konuları bütüncül bir şekilde yöneten işletmelerin yenilikçi uygulamalarını ödüllendirmeyi hedeflemekte olduğu bildirilmiştir. Tunusta yürürlüğe giren yeni yatırım kanununa ilişkin not 1 Nisan 2017 tarihinde Tunus’ta yürürlüğe giren yeni yatırım mevzuatına ilişkin bilgi notu ekte tarafınıza sunulmaktadır. INKSNA kapsamında ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından alınan yaptırım kararı ABD’nin “İran, Kuzey Kore ve Suriye Yayılmanın Önlenmesi Yasası (INKSNA)” kapsamında ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından 10 ülkeden 29 yabancı gerçek ve tüzel kişi hakkında 21 Mart 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yaptırım kararı alındığı belirtilmiştir. İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde hazırlanan “İş Sağlığı ve Güvenliği” semineri 18 Mayıs 2017 tarihinde Çorlu TSO´da gerçekleşecektir. Türkiye Ulaştırma Filosunun NSPAdan Yararlandırılması Ülkemizin üyesi olduğu Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü (NATO)’nde 1952 yılından beri aktif olarak faaliyetlerine devam ettiği ve önemli bir müttefik olarak değerlendirildiği belirtilmektedir. NATO çalışmaları örgüt dışında kalan ülkelerden gelebilecek saldırılara karşı ortak savunma amacı ile kurulmuş olsa da günümüzde söz konusu örgütün faaliyetleri bu kapsamın ilerisine giderek terörizmle mücadele, afet ve tabi olaylara müdahale, uzay çalışmaları, siber savunma vb. değişik alanlarda müttefik ülkelerin savunma kapasitelerinin arttırılmasını amaçlamaktadır.