Sevk Öncesi İnceleme(SÖİ) Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Sevk Öncesi İnceleme (SÖİ) uygulaması kapsamında denetleme yapan şirketlerin sözleşmelerinin yenilenmediği vurgulanarak Türkiye’den Kuzey Irak’a gerçekleştirilen ihracatta SÖİ’nin yürürlükten kaldırıldığı, ancak Merkezi Irak’a yönelik SÖİ uygulamasının devam ettiği belirtilmiştir. Rusyanın Belarus Sınırındaki Bazı Gümrük Bölgelerini Devreye Alması Rusya’nın Belarus sınırı üzerindeki bazı gümrük bölgelerini devreye alması hususunda Uluslararası Karayolu Taşımacıları Birliği (IRU) Moskova Birimi’nin bir açıklama metni gönderdiği vurgulanmıştır. 2017 Yılı Eğitim Programı Sn. Üyemiz,2017 yılı ilkbahar dönem eğitim programımız www.cerkezkoytso.org.tr  web sayfamızda yayınlanmıştır.Eğitimlerimiz ücretsizdir, eğitim sonunda “katılım belgesi&rdquo... Onaylanmış Kişi Statü Belgesi 23.11.2016 tarihli ve 29897 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Onaylanmış Kişi Statüsüne İlişkin Gümrük Genel Tebliğimde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” kapsamında, 15.08.2017 tarihinden itibaren “Onaylanmış Kişi Statü Belgesi” tek tip olarak verilecek olup, bu belge ile, söz konusu belge sahiplerine gümrük işlemlerinde bir takım kolaylıklar sağlanacağı bildirilmektedir. Ekonomik, Ticari, Beşeri, Sosyal ve Finansal Bilgiler Ocak 2017 Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimize yepyeni bir hizmet sunmaya başlıyoruz. Mayıs 2016 verileri ile başladığımız bu yeni süreçte sizlere özellikle &Cc...