Kobi Bilgi Sitesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, yatırım ortamının iyileştirilmesi ile yerli ve yabancı yatırımların artırılması hedefine yönelik olarak, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) bünyesinde KOBİ Bilgi Sitesi (www.kobi.org.tr) kurulmuştur. Cezayirin İthalat Kotası Uygulamasının Genişletilmesi Cezayir’in 2015 yılında ilk defa dış ticaret açığı verildiği, bu nedenle, 2016 yılında, otomobil, inşaat demiri ve çimento ithalatında kota uygulamasının başlatıldığına değinilerek, Cezayir Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan bir açıklamaya istinaden, 2017 yılında ekli listede kayıtlı 21 sanayi ve tarımsal ürünün ithalatı ile ilgili olarak ithalatçı firmalar için lisans alınması koşulunun ilan edildiği bildirilmektedir. TIR Karnesi İşlemlerinde Zorunlu Ön Beyan hk Gümrük ve Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıda 11/02/2017 tarih ve 29976 sayılı Resmi Gazete´de yayınlanarak yürürlüğe giren Gümrük Genel Tebliği (TIR İşlemleri) (Seri No:1) ´de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (TIR İşlemleri) (Seri No:6) kapsamında, 25 Nisan 2017 itibariyle Türkiye Gümrük bölgesine giriş yapan ve transit geçiş yapacak olan TIR Karnesi kapsamında yapılacak olan taşımalarda giriş gümrük idaresine varıştan önce elektronik ortamda ön beyan gönderilmesi zorunluluğu getirileceği bildirilmektedir. Türkiye- Hindistan İş Forumu T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Nisan- 1 Mayıs 2017 tarihlerinde Hindistan’a gerçekleştirecekleri resmi ziyaret kapsamında, DEİK / Türkiye- Hindistan İş Konseyi tarafından, muhatap kuruluşu FICCI (Hindistan Sanayi ve Ticaret Odaları Federasyonu) işbirliğinde, 1 Mayıs 2017 tarihinde, Yeni Delhi Taj Palace Hotel’de “Türkiye- Hindistan İş Forumu” düzenleneceği belirtilmiştir. Türkiye - Filistin İş Konseyi DEİK Türkiye - Filistin İş Konseyi tarafından 13- 16 Mayıs 2017 tarihleri arasında, Kudüs, Ramallah, El-Halil ve Nablus şehirlerinde toplantılar ve firmalar ile ikili görüşmeler düzenleneceği bildirilmiştir.