Çerkezköy TSO TOBB’un 72.Genel Kurulu’nda

13 Mayıs 2016

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB) 72. Genel Kurulu’na katıldı.

HİZMET ŞEREF BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ

11-12 Mayıs tarhilerinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Genel Kurul’un ilk gününde 10, 20 ve 33'üncü yılını doldurmuş delegeler için Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda Bakan da katılırken, TOBB Delegeleri Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın, Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Görgün, Çerkezköy TSO Meclis Üyeleri Rahmi Yılmaz, Talip Sivri, Muharrem Yamaç ile Meclis Başkanı Taha Ülker ve Genel Sekreter Hakan Gel de Genel Kurul’daki yerini aldı.

HEDEF TÜRKİYE’Yİ DÜNYANIN İLK 10 EKONOMİSİ ARASINA SOKMAK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı reform ve istikrar adımlarıyla, özel sektör olarak atılımlar yaptıklarını ve birçok sektörde küresel başarı hikayeleri yazdıklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin coğrafyanın en güçlü, en gelişmiş ekonomisi haline geldiğini vurgulayarak, "Sadece geçen sene, özel sektör olarak 760 bin kişiye yeni istihdam sağladık. 205 milyar lira makine-teçhizat yatırımı yaptık. Küresel durgunluğa rağmen 145 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. 2008 küresel krizinden sonra, yani son 7 yılda, yanı başımızdaki Avrupa Birliği ülkeleri tek bir ilave istihdam üretemedi. Tam tersine 4 milyondan fazla çalışan da mevcut işlerini kaybetti" ifadelerini kullandı. Hisarcıklıoğlu, “Sizin desteğinizle, inşallah yılda 1,5 milyon istihdam hedefini de yakalarız, Türkiye’yi 2 trilyon dolarlık bir ekonomi de yaparız, ihracatı 500 milyar dolara da çıkarırız. Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri de yaparız” diye konuştu.

REFORMA İHTİYAÇ VAR

Rekabet ortamının sağlanabilmesi adına yargı, işgücü piyasası, eğitim, vergi ve kamu yönetimi konularında reform yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, gelecek dönemde bu konulara öncelik verilmesini beklediklerini söyledi. İş dünyasının finansmana erişim noktasında sıkıntı çektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Yaptığımız işin bereketi kalmıyor. Bankalar artık daha vicdanlı ve sorumlu davransın. Bankalar hep bana hep bana anlayışını bıraksın" dedi.

BÜYÜK HEDEFLER İÇİN ÇALIŞMAYA BAŞLAMALIYIZ

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide şu anda bir krizle karşı karşıya olmadıklarını dile getirirken, “Ancak günü kurtarmaya çalışmak, cari durumu kar saymak, mevcutla yetinmek gibi bir anlayışa da asla kapılamayız. Gün, altyapı yatırımlarından ticarete kadar her alanda yeni ve çok daha büyük hedefler için çalışmaya başlama zamanıdır" dedi.

TOBB ÜYELERİ GÖREVİNİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRİYOR

Bugüne kadar olduğu gibi 2023 hedeflerine ulaşmaları konusunda da TOBB üyelerinin üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getireceklerine inandığını belirten Erdoğan, "Ahilik teşkilatımızın günümüzdeki çatı kuruluşu olarak gördüğüm birliğimizin sahip olduğu mirasın hakkını vermek için gayret gösterdiğini biliyorum" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerek TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile gerekse iş adamları ve esnaf temsilcileriyle bir araya her geldiklerinde sorunlarla birlikte çözüm yollarının da dile getirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Tören, TOBB bünyesinde 10, 20 ve 33. yılını dolduran delegelere Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Hizmet Şeref Belgesi de takdim edilmesinin ardından son buldu.

PROGRAM GENEL KURUL’UN ARDINDAN SONA ERDİ

Çerkezköy TSO Heyeti, 11 Mayıs’ta TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısı sonrasında Ankara’dan ayrıldı.