Bu kez Fildişi Sahili´nden gelen heyet ağırlanacak

23 Mart 2015

Geçtiğimiz hafta düzenlediği etkinlik kapsamında Etiyopya’dan gelen işadamlarını bölgedeki yatırımcılarla buluşturan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, ticari turizme katkı sağlayacak bir organizasyona daha imza atmaya hazırlanıyor.

BU KEZ FİLDİŞİ SAHİLİ’NDEN GELEN HEYET AĞIRLANACAK

Bölge ekonomisine katkı sağlama hedefiyle etkili projeleri hayata geçiren Çerkezköy TSO, bu kez Batı Afrika’nın lider ülkesi Fildişi Sahili’nden gelecek olan heyeti ağırlayacak.

100’E YAKIN TEMSİLCİ KATILACAK

26 Mart Perşembe günü düzenlenecek program kapsamında, Fildişi Sahili Cumhuriyeti’nde reklam baskı, inşaat malzemeleri, oto yedek parça, tekstil, giyim, kozmetik, elektrikli ev aletleri, mobilya ve lojistik sektörlerinde faaliyet gösteren 64 firmadan 100’e yakın katılımcı çeşitli temaslarda bulunmak üzere Çerkezköy’e gelecek.

BÖLGEDEKİ YATIRIMCILARLA GÖRÜŞECEKLER

Fildişi Sahili Heyeti’nin, program kapsamında bölgedeki firmaları ziyaret etmesi planlanırken, heyette bulunan iş adamları da ÇTSO üyeleriye ikili görüşmelerde bulunacak. Fildişi Sahili’nden gelecek olan heyetle ikili görüşmelere katılmak isteyenler, 0282 726 8888 – 125 numaralı telefondan ya da aysenur.tas@cerkezkoytso.org.tr adresinden ÇTSO Proje Geliştirme Yöneticisi Ayşenur Taş ile irtibata geçebilirler.

BATI AFRİKA’NIN LİDER ÜLKESİ “FİLDİŞİ SAHİLİ”

Batı Afrika'nın giriş kapısı ve bölgesinde lider bir ülke olan Fildişi Sahili, zengin doğal kaynakları, yaklaşık 10 milyar dolarlık dış ticaret hacmi ve sanayi, finansal, ulaştırma altyapısıyla Batı Afrika Ekonomik ve Parasal Birliği (UEMOA) ekonomisinin % 40’ını oluşturmaktadır. Türkiye’nin, ekonomik altyapısı tarıma dayanan Fildişi Sahili’ne ihracatı son 10 yılda istikrarlı artarak 2014'te 93 milyon dolara ulaşmıştır. Kakao, kauçuk ve pamuk ithal ettiğimiz Fildişi Sahili, gıda işleme ve paketleme, enerji ve madencilik, orman ürünleri, tarımsal ekipmanlar, inşaat malzemeleri, tekstil ve konfeksiyon, otomotiv, altyapı ve deniz ulaştırması, toptan ticaret, bankacılık ve sigorta, balıkçılık ve turizm alanlarında işadamlarımıza işbirliği fırsatları sunmaktadır. Türk Havayolları’nın doğrudan uçuşu olan Abidjan’ın firmalarımız için dağıtım merkezi olabileceği değerlendirilmektedir.

Fildişi Sahili Heyet Listesi için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.