“Üzerimize düşen birşey olursa yapmaya hazırız”

18 Mart 2015

Çerkezköy TSO Yönetimi, Ocak ayında göreve başlayan Çerkezköy Gümrük Müdürü Lütfü Tayfur’u makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, Lütfü Tayfur’un Çerkezköy için büyük bir kazanç olduğunu ifade ederken, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın, “Oda olarak üzerimize düşen bir şey varsa yapmaya hazırız” dedi. Ziyarette ayrıca, ilerleyen dönemlerde Gümrük Mevzuatı ile ilgili bir seminer düzenlenmesi de gündeme geldi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetimi, 2015 Ocak ayında göreve başlayan Çerkezköy Gümrük Müdürü Lütfü Tayfur’u makamında ziyaret etti. Cuma günü saat 11.30’da gerçekleştirilen ziyarette ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İsmail Akın, Mustafa Seçkin, Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Aksoy ve ÇTSO Meclis Üyesi Göksel Bozdağ katılırken, heyet Tayfur’a görevinde başarılar diledi. Çerkezköy Gümrük Müdürü Lütfü Tayfur da, ziyaretlerinden ötürü ÇTSO heyetine teşekkür etti.

ÇERKEZKÖY İÇİN BÜYÜK KAZANÇ

Ziyarette yaptığı konuşmada, Gümrük Müdürü Lütfü Tayfur’a hayırlı olsun dileklerini ileten ve başarılar dileyen ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, “Sizi daha önce ziyaret etmek istemiştik ancak Yönetim Kurulumuzun iş yoğunluğu sebebiyle gelemedik. Müdür Bey’in Çerkezköy için büyük bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Tekrar hayırlı olsun” dedi.

ÖNCELİKLE ODAMIZA ŞEFFAFLIK KAZANDIRDIK

Konuşmasının devamında, ÇTSO Yönetimi olarak göreve geldiklerinden bu zamana kadar geçen süre ile ilgili kısaca bilgi veren Taha Ülker, “Öncelikle Odamıza şeffaflık kazandırdık. Kurumsal hizmetleri düzene soktuk. Tüm işlemler kısa süre içinde tamamlanıyor” derken, özellikle hem yönetim hem de personele yönelik eğitimlere büyük önem verdiklerini de vurguladı.

5 YILDIZLI ODA KALİTESİNDEYİZ

TOBB’un başlattığı Akredite Oda çalışmaları kapsamda bir yıllık çalışmanın ardından 2015 yılı itibariyle Akredite Oda unvanını kazandıklarını da hatırlatan Ülker, ÇTSO’nun artık 5 Yıldızlı Oda kalitesinde hizmet verdiğini dile getirdi.

ÜYELERİN UFKUNU AÇACAK ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Bundan sonraki süreçte de, üyelerin ufkunu açacak, uluslararası ticarete yönlendirecek çalışmalar yapacaklarını ifade eden Ülker, üyelere yönelik çeşitli projeler geliştirileceğini belirtti.

ÜZERİMİZE DÜŞEN BİRŞEY OLURSA YAPMAYA HAZIRIZ

Ziyarette konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın, öncelikle Lütfü Tayfur’a görevinde başarılar dilerken, ardından üyelerle ilgili bilgi verdi. 3 binden fazla üyelerinin olduğunu ve üyelerin yüzde 20’sinin ihracata yönelik firmalardan oluştuğunu kaydeden Akın, “Bizler dış paydaş olarak çalışan kurumlarız. Oda olarak üzerimize düşen bir şey varsa yapmaya hazırız” dedi.

GÜMRÜK MEVZUATI İLE İLGİLİ SEMİNER DÜZENLENMESİ GÜNDEME GELDİ

Ziyarette ayrıca, Gümrük Mevzuatı ile ilgili karşılaşılan sıkıntılar da gündeme geldi. Konuyla ilgili yapılan fikir alışverişi sonrasında, gümrük mevzuatında karşılaşılan sorunlar, gümrük iş ve işleyişi ile ilgili merak edilen konuların işleneceği bir seminer düzenlenmesi fikri üzerinde birleşilirken, ilerleyen günlerde konuyla ilgili çalışma yapılacağı ifade edildi.