GİTES Eylem Planı

19 Nisan 2013

SAYIN ÜYEMİZ,

İlgi: TOBB'un 17.04.2013 tarihli ve 0412/9438 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda; bilindiği üzere, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Girdi Ticaret Stratejisi (GİTES) çalışmaları çerçevesinde hazırlanan GİTES Eylem Planları, 25 Aralık 2012 tarihli ve 28508 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

GİTES Kimya Eylem Planı'nın Ekonomi Bakanlığı sorumluluğundaki "GİTES Kimya Eylem Planı" 2.1 no'lu"Hammadde olarak kullanılan petrol ve doğalgaz ürünlerinin yakıt olarak kabul edilmesiyle ortaya çıkan ve tedarikte etkinliği, maliyeti olumsuz yönde etkileyen hususların giderilmesine dönük bir yöntem geliştirilecektir."eyleminin hayata geçirilmesi için öngörülen faaliyetler arasında, "Firmalardan girdi olarak kullanılan petrol ve doğalgaz ürünlerinde maliyetleri olumsuz yönde etkileyen hususları, kaynak mevzuat ve değişiklik taleplerini ve firmalar üzerindeki etkileri de içerecek şekilde detaylandırarak bildirmelerini" nin yer aldığı ifade edilmiştir.

Yazıda devamla, bir örneği ekte verilen eylemin açıklama kısmında detaylı olarak ifade edilen, LPG ve doğalgaz gibi petrol ürünlerini ürettikleri ürünün bünyesine giren hammaddeler olarak kullanılan sektörlerde, bu ürünlerin akaryakıt olarak kabul edilmesinin tedarik ve maliyeti olumsuz yönde etkilemelerinden kaynaklı sorunların giderilmesi amacıyla yapılacak çalışmalara temel teşkil etmesi bakımından ekte verilen sorunlara, firmaların vereceği detaylı cevapların önem arz ettiği belirtilmiştir.

Bu kapsamda, ekte iletilen sorunların cevaplandırılarak en geç 1 Mayıs 2013 tarihine kadar Odamız Proje Servis Görevlisi Hasan TUNA'ya (E-mail:hasantuna@corlutso.org.tr) iletilmesi gerekmektedir.

İlgili üyelerimize önemle duyurulur.

Saygılarımızla,