YUNANİSTAN EDİRNE KONSOLOSU CHARİTİDOU ÇTSO’NI ZİYARET ETTİ

6 Kasım 2014

Yunanistan'ın Edirne Konsolosu Paraskevi CHARİTİDOU, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarete, Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Taha ÜLKER, Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet AKSOY, Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail AKIN, Yönetim Kurulu Üyesi Mesut GÖRGÜN, Meclis Üyeleri Kadir UZ, Mehmet DANYELİ, Rahmi YILMAZ ve Genel Sekreter Hakan GEL katıldılar.

Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Taha ÜLKER, Bölge, ÇTSO ve odaların işleyişi ile ilgili bilgiler verdi. Türkiye ve Yunanistan’ın birbirlerine çok benzer ülkeler olduğunu, oda üyelerimizin Yunanistan ile sıkı ilişkiler kurabileceğini sözlerine ekledi.

Çerkezköy TSO Başkan Vekili İsmail AKIN, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye ve Yunanistan'da ticari işbirliği yapılabilecek pek çok ortak sektörün mevcut olduğunu, Yunanistan Konsolosluğu aracılığı ile Yunanistanda bulunan yatırımcıların arzu etmeleri halinde bölgemiz sanayici ve iş adamlarıyla bir araya getirip yatırım fırsatlarını karşılıklı olarak görüşmelerini sağlayabileceğini belirtti.

Toplantıda ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı ve Yunanistan Büyükelçiliği’nin himayesinde, Türkiye-Yunanistan İş Forumu ve İkili Görüşmelerin 12 Kasım 2014 tarihinde İzmir’de organize edileceği dile getirildi. Foruma, yenilenebilir enerji, gıda ve tarım ürünleri, lojistik, turizm, gayrimenkul, inşaat malzemeleri, denizcilik, taşımacılık alanlarından şirket yetkilileri katılacak olup, Türkiye – Yunanistan ikili ticaretin geliştirilmesi ve ayrıca Türkiye’de -Yunanistan’da veya üçüncü ülkelere beraber yatırım imkânlarının geliştirilmesi amaçlanmaktadır diyen Konsolos CHARİTİDOU, forumun Türk iş adamları için büyük bir fırsat olduğunu ve Bölgemizdeki iş adamlarını İzmir’de görmekten büyük mutluluk duyacaklarını, bölgemizden Türkiye - Yunanistan İş Forumu ve İkili Görüşmelerine katılmak isteyen iş adamlarının www.deik.org.tr  web sayfasından detaylı bilgiye kolaylıkla ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Ziyarette yeni uygulamaya başlanılan vize başvuruları hakkında bilgiler aktaran Konsolos Charitidou, AB üyesi ülkelerin ortaklaşa uyması gereken kuralları anımsatarak elektronik ortamda parmak izi ve fotoğraf kayıtlarının olması gerektiğini ve bunun için vize alacak kişilerin 1 defaya mahsus olmak üzere 5 yıl geçerli kalacak parmak izi ve fotoğraf çekimi işlemlerinin birebir yapılması gerektiğine dikkati çekti. Vize konusunda gereken desteği sağlayacaklarını belirten Konsolos CHARİTİDOU, iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmek ve ticari ilişkileri arttırmak için gereken neyse yapmaya hazırız ifadelerini kullandı.

Çerkezköy TSO Başkan Vekili İsmail AKIN, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaret sonunda Konsolos CHARİTİDOU’ya Çerkezköy hakkında söylediği güzel duygu ve düşünceler için teşekkür etti. Konsolos CHARİTİDOU 'a günün anısına işlemeli fincan hediye etti.