TRAKYA ABİGEM YÖNETİM KURULU ÇERKEZKÖY TSO’DA TOPLANDI

23 Ekim 2014
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz GÜNAY'ın başkanlığını yaptığı Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (TRAKYA ABİGEM) Yönetim Kurulu Toplantısı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda, ABİGEM'in yapmış olduğu ve gelecekte yapacağı faaliyetler masaya yatırıldı. Bu yılki yönetim kurulu toplantısına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman KOZUVA, yönetim kurulu üyelerini Çerkezköy TSO’da ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Yönetim kurulu toplantısı öncesi bilgilendirme açıklaması yapan ABİGEM Genel Müdürü Fatih YALDIZ, "Şirketimiz Trakya Bölgesi'nde 25 oda ve borsa tarafından kurulmuş bir şirkettir. Amacımız bölgedeki firmalara danışmanlık, eğitim ve bilgi vermektir. Kurumsal bir yapıya sahibiz" dedi. ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz GÜNAY ise amaçlarının bölgedeki iş dünyasının danışmanlık ve eğitimine daha fazla katkı sağlamak olduklarını söyledi.

Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Günay "ABİGEM yönetim kurulu toplantılarımızı il ve ilçelerde yapmaktaki amacımız şirketimizi üyelerimize daha iyi tanıtabilmek, bölgedeki iş dünyasının danışmanlık ve eğitimine daha çok katkı sağlamak, esas hedefimizdir" diye konuştu. Günay, ABİGEM’in 2014 yılı Eylül ayı sonu itibari ile gerçekleştirilen faaliyetlerine dair yaptığı açıklamada; “Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında 3 adet proje yazıldı. 3 Adet Kalkınma Ajansı mali destek projesi yazılmış, bunlardan 1 tanesi destek almaya hak kazanmıştır. KOSGEB destekleri kapsamında 16 adet girişimciye iş planı hazırlandı ve hepsi destek hakkı kazandı. TPE’ye 1 işletme için marka tescil başvurusu gerçekleştirildi. İŞKUR ve Kalkınma Ajansı başta olmak üzere toplam 23 adet uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi. Genel katılımı açık 14 adet iş geliştirme eğitimi verildi. Kırklareli TSO’ya AB projesi kapsamında Kadın Girişimcilik ile ilgili analiz ve rapor çalışması yapıldı. 3 Adet yatırım teşvik ve 1 adet Turizm Belgesi alındı. Edirne TSO’ya ISO 9001 danışmanlığı verildi. 3 Adet kırsal kalkınma projesi başarı ile sonuçlandı ve 9 ay gibi bir süre içinde TRAKYA ABİGEM birçok başarılı projeye imza attı” dedi.