Avrupa Dil Sertifikaları

31 Mayıs 2013

SAYIN ÜYEMİZ,

İlgi: TOBB'nin 29.05.2013 tarihli ve 0431/12541 sayılı yazısı,

İlgi kayıtlı yazıda, Avrupa Konseyi tarafından belirlenen Avrupa Ortak Dil Kriterlerine göre Avrupa dil sertifika sınavlarını yapmaya yetkili kılınan "The European Language Certificates" (TELC),18 ülkede; Almanca, Arapça, Çekçe, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce, Rusça ve Türkçe olmak üzere 10 değişik dilde Avrupa dil sertifikası vermekte olan bir kurumdur.

Adı geçen kurum ile MEB arasında 20 Nisan 2011 tarihinde imzalanan Protokol ile Ankara Başkent, İstanbul Kartal, İzmir Karşıyaka, Antalya Azize Kahraman, Bursa Gemlik ve Trabzon Halk Eğitim Merkezleri, Almanca ve İngilizce dillerinde A1, A2, B1 ve B2 seviyelerinde Avrupa dil sertifika sınavlarını yapmaya yetkili kılınmışlardır.

MEB HBÖ Genel Müdürlüğü ve TELC'nin işbirliği ile sertifika sınavlarının yapılabilmesini teminen, sınav yapmaya yetkili halk eğitimi merkezlerimizin bulunduğu illerde görevli olan toplam 56 Almanca ve İngilizce öğretmenine sınav yapma lisansı verilmiştir.

Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olan ve 2011 Aralık ayından itibaren lisanslı halk eğitim merkezlerimizde yapılmaya başlanan sertifika sınavları sonucunda verilen sertifikalardan TELC Almanca dil sertifikaları, 02.01.2013 tarihi itibariyle ÖSYM Yabancı Dil Sertifikaları Eşdeğerlikleri listesine dâhil edilmiştir.

Dil sertifikası sınavlarının ülke genelinde yaygınlaştırılabilmesi amacıyla, MEB HBÖ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan web sayfası http://dilsertifikalari.meb.gov.tr adresinde yayınlanmıştır.

İlgili üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla,