Liberya Dışişleri Bakanı Sayın Augustine Kpeha Ngafuan ile Toplantı

20 Mayıs 2014

Sayın Üyemiz,

DEİK/Türk-Afrika İş Konseyleri tarafından, T.C. Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda, Liberya Dışişleri Bakanı Sayın Augustine Kpeha Ngafuan’ın ülkemize gerçekleştirecekleri resmi ziyaret vesilesiyle 15 Mayıs 2014 Perşembe günü, 10:00-12:00 saatleri arasında, İstanbul TOBB Plaza’da, konuk Bakan’ın katılımıyla bir toplantı düzenlenmesi planlanmaktadır.

Liberya Batı Afrika’da yer almakta olup, 1847 yılında kurularak kıtanın ilk bağımsız ülkelerinden biri ve ilk cumhuriyeti olma özelliğine sahiptir. Ülke 1980 yılında gerçekleştirilen darbe sonucunda ülkede iç savaş ortaya çıkmış, önce ECOWAS daha sonra BM gücünün ülkeye gitmesinden sonra, 2005 yılında BM gözetiminde gerçekleştirilen seçimleri kazanan Ellen Johnson Sirleaf, Liberya’nın ve Afrika’nın demokratik yollardan seçilmiş ilk kadın cumhurbaşkanı olmuştur. Ülkenin ekonomisi iç savaş sonrasında büyümeye çalışmakta olup, 2013 yılında demir cevheri üretiminin ve özel ve kamu sektörü yatırımlarının artmasıyla birlikte %8.7 büyüme sergilediği tahmin edilmektedir. Ülkede madencilik sektörü önemli bir yere sahip olup, altın, pırlanta ve demir cevheri üretimi önplana çıkmaktadır.

Bu kapsamda, Liberya Dışişleri Bakanı ile tanışma imkanı sağlayacak söz konusu toplantıya katılmak isteyen üyelerinizin ekte yer alan katılım formunu doldurarak 14 Mayıs 2014 Çarşamba gününe kadar DEİK’e (İlgiliKişi: Özge Karagöz, Tel: 0212 339 50 70, E-posta:afrikabolgesi@deik.org.tr) iletmeleri gerekmektedir.

Bilginize Sunarız