Slovakya Başbakanı Sayın Robert Fico’nun Onurlandırmalarıyla Türk-Slovak İş Forumu

21 Mayıs 2013

SAYIN ÜYEMİZ,

DEİK’den alınan yazıda, Slovakya Başbakanı Sayın Robert Fico ve beraberindeki işadamları heyetinin Türkiye’ye resmi ziyareti vesilesiyle 7 Haziran 2013 Cuma günü saat 10.00’da TOBB Plaza /İstanbul’da “Türk-Slovak İş Forumu” düzenleneceği bildirilmektedir. Slovak Başbakan Sn. Fico’nun onurlandıracağı Toplantı’nın taslak gündemi ekte bilgilerinize sunulmaktadır.

Slovakya, eğitimli ve uygun maliyetli işgücü, Avrupa’nın merkezinde yer alan stratejik konumu ve dolayısıyla Avrupa Birliği’nin ve Eurozone bölgesinin krize rağmen en hızlı büyüyen ekonomilerinden biridir. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından olumlu puanlar alan Slovakya, Dünya Bakası’nın raporuna göre Orta Avrupa ekonomileri arasında en sağlam ekonomiye sahiptir. Slovakya, hem makine sanayii, otomotiv gibi geleneksel sanayi dallarında hem de AR-GE ve teknoloji merkezleri gibi yeni dönem iş alanlarında fırsatlar sunmaktadır. Konuk işadamları heyetinde mühendislik, makine sanayii ve bilişim teknolojileri sektörlerinden olmak üzere önde gelen Slovak firmaların temsilcileri yer almakta olup heyet listesi ekte bilgilerinize sunulmaktadır.

Slovak pazarının sunduğu imkanlar konusunda bilgi almak ve Slovak firmalarla işbirliği imkanlarını değerlendirmek üzere anılan toplantıya üyelerinizin katılımını diler, katılmayı arzu eden firma yetkililerinin ekte yer alan başvuru formu aracılığıyla 5 Haziran Çarşamba günü mesai bitimine kadar DEİK’e (Dilek Tuna, 0212 339 5065, dtuna@deik.org.tr ) bilgi vermelerini rica ederim.

İlgili üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla,