Somali Ulaştırma Bakanı ÇTSO’yu ziyaret etti

2 Nisan 2014

SOMALİ HEYETİ ÇTSO’YU ZİYARET ETTİ
Çerkezköy’e gelen Somali heyetinde Ulaştırma Bakanı Said Ali Korsel, Somali milletvekili Mohammed Abdi Hassan, Somali Sivil Havacılık Temsilcisi Mohammed Abukar, Somali Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Shormoorke Useyin, Somali Maliye Bakanlığı Temsilcisi Ahmed Hossan Muse, Somali Türkiye Büyükelçiliği Başkatibi Abdulkadir Mohamed Nur yer aldı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden heyet burada ÇTSO yönetim kurulu başkanı Süleyman Kozuva, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri tarafından ağırlandı.
ÇERKEZKÖY İLE İLGİLİ BİLGİLERİ ÜLKEMİZE AKTARIYORUZ
Çerkezköy’e geldiği için mutlu olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Said Ali Korsel:“ Buradan edindiğimiz bilgileri ülkemize aktarıyoruz. Somali’de iç savaş çıkmadan önce İtalya ile çok iyi ticari ilişkilere sahiptik. Ancak çıkan iç savaş sonucunda hiçbir batılı ülke Somali’ye gelmeye sıcak bakmadı. Sadece Türkiye geniş bir delegasyonla ülkemize geldi” dedi.
“TÜRKİYE, ÜLKEMİZDE HASTANELER VE OKULLAR YAPTIRDI”
Bir ülkenin geleceğine yapacağı en büyük yatırımı ‘Eğitim’ olarak gördüklerini kaydeden Korsel: “ bu doğrultuda Türkiye Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’ın katkılarıyla Somali’de yaşayan 1000 öğrenci Türkiye’de eğitim alıyor. Ülkemizde hastane yoktu ve yine Türk firmalarının katkılarıyla ülkemizde 3-4 hastane yapıldı. Bunun yanında okullar, küçük işletmelerle ilgili Türkiye’den ve Türkiye’ye bağlı yardım kuruluşlarından destekler aldık.” İfadelerini kullandı.

DİREK UÇUŞLAR BAŞLADI
Mogadişu havalimanına, Cibuti gibi ülkelerden aktarma ile gelindiğini söyleyen Bakan Said Ali Korsel: “ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle Türk Hava Yolları tarafından ülkemize direk uçuşlar yapılıyor.” Dedi.
SOMALİ’DE HAVALİMANINI SÜLEYMAN KOZUVA YAPIYOR
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’ nın şirketi olan Favori LLC tarafından Somali’de bir havalimanı yapıldığını söyleyen Korsel “Bizler Süleyman Kozuva gibi işadamlarının Somali’yi geliştirmek amacıyla daha çok  yatırımlar yapmasını bekliyoruz. Bütün işadamlarını Somali’deki fırsatları değerlendirmeye çağırıyoruz” diye konuştu.
“İŞ ADAMLARI DERNEĞİ KURULACAK”
Korsel, konuşmasının sonunda Çerkezköy ile Somali arasında köprüler kurulacağına inandığını kaydetti.  Süleyman Kozuva ise kendisinin Somali’ye yatırımlar konusunda teşvik eden tarafta olduğunu söyledi ve yakın zamanda Somali’de İşadamları Derneği kurulacağının müjdesini verdi.