DTÖ Çevresel Ürünler Çoklu Girişimi

2 Nisan 2014

Sayın Üyemiz,

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) bünyesinde bir grup ülke tarafından 2013 yılı ikinci yansından itibaren dile getirilmekte olan çevresel ürünlerde çoklu serbestleşme girişiminin 2014 içerisinde başlatılacağının Davos'ta duyurulduğu belirtilmekte ve yapılacak müzakerelerde başlangıç olarak Asya Pasifik Teşkilatı (APEC) tarafından "çevresel ürün" olarak kabul edilen, toplam 54 adet 6' lı armonize alt başlıkta yer alan sanayi ürünlerinden oluşan listenin temel alınacağı belirtilmektedir.

Yazıda devamla "Çevresel Ürün" kavramının tanımı ve kapsamına ilişkin detaylı bilgi verilmekte ve hassas ürünlerimizin (listeden çıkarılması istenecek ürünler) ve pozitif listemizin (listede kalması ve listeye eklenmesi istenecek ürünler) oluşturulmasında göz önünde bulundurulması gereken temel noktalar aktarılmaktadır. Söz konusu bilgi notları TOBB internet sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde "Hizmetler" başlığı altında, "Uluslararası İş İmkânları/ Diğer Duyurular" bölümünde yer almaktadır.

Bu kapsamda, APEC çevresel ürünler listesine yönelik değerlendirmelerinizin en geç 15 Nisan 2014 tarihi mesai bitimine kadar Odamıza info@cerkezkoytso.org.tr adresine bildirilmesi rica olunur.

Bilginize Sunarız