ÇERKEZKÖY TSO’DA ‘GRİ YAKALILAR’ KONUŞULDU

10 Nisan 2019

Üretim ve fabrika müdürü üstü pozisyonlar, firma sahipleri ve insan kaynakları yöneticilerine yönelik düzenlenen eğitime konuşmacı olarak Eğitmen Ali Coşkun katıldı. Gerçekleştirilen eğitimde “Ara kademe yöneticiler neden bu kadar önemli, karar verme, bilgiyi yayma ve temsil niteliği, ara kademe yöneticiler için kritik bilgiler için iletişim ve ilişki yönetimi (ast, üst ve yatay hiyerarşi), makamsal güç mü kişisel güç mü, doğru yönetim için etkin ifade yönetimi (dinleme becerileri), proaktif davranış ile sorunu oluşmadan çözebilme, ara kademe yönetici olarak mentorluk becerisi, zaman yönetimi ve planlama, delegasyon, takip ve kontrol” başlıklarında katılımcılara bilgi verildi.

HIZLI VE KALİTELİ ÜRETİMİN SIRRI

Eğitmen Ali Coşkun, “Bir Ara kademe yöneticisi, planlama, kontrol ve takip etme, değerlerin katılımı, öncülük, eğitim verme, bütçe ve maliyet yönetimi, ekip oluşturma, sorun çözme, yaratıcılık, yenilikçilik, organize etme, hedef oluşturma, delegasyon,  motivasyon, performans değerlendirme, iletişim ve ilişki yönetme, müzakere,  arabuluculuk ve strateji belirleme konularında sorumludur” dedi. Coşkun, “Hem uluslararası politikada hem de dünya çapında firmalarda son 5 yıldır sıkça gördüğümüz şekilde üretim ve kaynakların kullanımı ile ilgili ciddi bir mücadele söz konusu.  Üretim temelli bir istihdam yaratma ve mavi-gri yaka çalışanların beklentilerini karşılanmasında ara kademe yöneticilerin sorumlu oldukları alanlarda çalışanların daha faal olmalarında önderlik yapan  sorumlu bir yöneticidir. Bu ve benzeri nedenlerle üretim sektöründe yer alan yerli yabancı tüm firmalarda, insan odaklı beklentiler arttıkça değişim de katlanarak hızlanıyor. ‘Mavi ve Gri Yaka Çalışanlar ile Ara Kademe Gri Yaka Yöneticiler’ odaklı yapılan tüm yatırımların temelinde; ‘Değişim ve Gelişim’in eskisi gibi yukarıdan aşağıya değil artık aşağıdan yukarıya doğru güç ve ivme kazanması gerçeği yatıyor. Bu sistem aynı zamanda daha hızlı ve kaliteli üretim yapılmasını sağlıyor” sözlerini kaydetti.
  

ÇALIŞANLARA DESTEK ALMA İMKÂNI ŞART

Coşkun, “Firmadan firmaya değişse de özünde tüm çalışanlara her ay en az 1 saatlik destek alma hakkı verilmeli. Tüm gri yaka ara kademe yöneticiler için yönetici koçluğu eğitimleri verilmesi ve kurum içi mentorluk sistemi kurulması kaliteli ve hızlı bir üretin sağlamak için şart. Bu şekilde hem ara kademe yöneticilere kişisel gelişim desteği sağlanmalı hem de yöneticilik yetkinlikleri geliştirilmelidir” dedi.