ÇERKEZKÖY TSO’DAN DIŞ TİCARET HİZMETİ

7 Mart 2019

Odamız Uluslararası İlişkiler Uzmanı İlknur İnal Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi hakkında verdiği bilgilerde “Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi; bölgemizde faaliyet gösteren, hiç ihracat yapmamış, ihracata yeni başlamış, ihracat faaliyeti kesintiye uğramış ve ihracat kapasitesini artırmak isteyen firmalara; ürünlerinin ihracatı için hedef olabilecek ülke ve müşterilere ulaşmada teknik destek sağlamak amacıyla; Odamızda faaliyete başlamıştır” dedi.

İHRACATA GİDEN YOL 5 ADIMDAN GEÇİYOR
İnal, Odamız üyelerine verilen hizmetleri “Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi, ‘Hedef Pazar Araştırması Hizmeti ‘ ile firmaların ürünlerini ihraç edebilecekleri ülkeleri belirlemede, ‘Hedef Müşteri Araştırması Hizmeti’  ile belirlenen hedef ülkelerinde faaliyet gösteren hedef müşterilerini belirlemede,  ‘Danışmanlık Hizmeti’ ile firmaların hedef ülkeleri ile birlikte hedef müşterilerini belirlemede, ‘Rekabetçi İthalat Hizmeti’ ile ucuz, kaliteli, sürdürülebilir ithalat için firmaların potansiyel tedarikçilerini belirlemede, ‘İhale Sorgulama Hizmeti’ ile ise uluslararası kurum ve kuruluşların firmaların ürünlerine yönelik açmış oldukları ihaleleri tespit etmede teknik destek sağlamaktadır.” şeklinde sıraladı.

SICAK SATIŞ İÇİN DESTEK OLUYORUZ

“Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de bu alanda üyelerimize hizmet vermekteyiz” sözlerini kaydeden İnal “Aralık ayından bu yana 30 üyemize hedef pazar bulma, hedef müşteri araştırması, ihale sorgulama ve rekabetçi ithalat hakkında dış ticaret çalışması yaptık. Ayrıca hedef müşteri listesi paylaştığımız üyelerimize Ticaret Bakanlığı’nın yurtdışı pazar araştırma ziyaret desteğini kullanarak hedef pazarlara gitmeleri, hedef müşterileri ile görüşmeleri ve sıcak satış gerçekleştirmeleri konusunda destek oluyoruz ve ihracat yapmak isteyen firmalarımızı Odamıza bekliyoruz.” dedi.