ODAMIZDA YAPI DENETİMİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİKLER SEMİNERİ DÜZENLENDİ

7 Mart 2019
Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu toplantının açılışında yaptığı konuşmada "1 Ocak itibariyle hangi yapıda, hangi yapı denetim firmasının görev alacağı Bakanlığımızca kritik ortamlarda belirlenmeye başlanmıştır. Böylelikle ciddi bir şekilde yapı denetim firması ile yapı müteahhitti arasında ticari bağ kurulamayacak, adil bir dağıtım ile yapı denetim kuruluşlarımızın ve sektörde görev yapan mühendis, mimar ve teknik personelin kendilerini geliştirmelerine olanak sağlanacaktır. Ayrıca sürdürülebilir çevreyle uyumlu, hayat kalitesi yüksek şehirlerle buluşturmak üzere planlama, yapım, dönüşüm 2 Şubat 2019 yayımlandı. Şantiye şefleriyle alakalı yönetmelik ve yapım müteahhitlerin sınıflandırılması ve kayıtlarının tutulması, yapı denetim sisteminin diğer paydaşlarını da sorumluklarını pekiştirmiştir. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odamız başta olmak üzere, yeşil, kimlikli, çevreye duyarlı güvenli medeniyet anlayışımıza ve yerel mimariye uygun yapılar inşa etme gayreti içerisinde çalışan tüm yapı denetim sektör paydaşlarına katılımlarından dolayı en içten teşekkürlerimi sunarım" dedi.