Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterlilik Hk.

11 Şubat 2019

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda; Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) koordinasyonunda Metal sektöründe yürütülen çalışmalar kapsamında Gemi Boru Tesisatçısı (seviye 3), Gemi Boyacısı (seviye 3), Gemi Geri Dönüşüm Operasyon Sorumlusu (seviye 4), Gemi Geri Dönüşüm işçisi (seviye 3), Gemi Makine Bakımcısı (seviye 3), Gemi Makine Montajcısı (seviye 3), Gemi Montajcısı (seviye 3), Kalite Muayene Test ve Kontrolcüsü (seviye 5), Kalite Kontrolcu (seviye 3), Kalite Kontrolcu (seviye 4), Sargı Makineleri işçisi (seviye 3) ve Tel Çekme Örme işçisi (seviye 4) mesleklerinde ulusal meslek standartları (UMS) ve ulusal yeterlilikler (UY) hazırlanmıştır. 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununun 21/3 maddesi uyarınca yürürlükte olan meslek standartlarının en geç beş yılda bir yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir.

Söz konusu UMS ve UY'lere http://www.myk.gov.tr/guncelleme adresinden ulaşılabilmekte olup, güncelleme çalışmalarına ilişkin Odamız görüşleri talep edilmiştir.

Konu ile ilgili bilgi edinilmesi ve bahse konu UMS ve UY'lerin incelenerek, varsa güncelleme çalışmalarında kullanılmak üzere ilgili görüş ve değerlendirmelerinizin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne iletilmek üzere, en geç 13 Mart 2019 tarihine kadar Odamıza göndermenizi rica ederiz.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,