Ullusal Meslek Standardı Hk.

11 Şubat 2019

Sayın Üyemiz,

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) koordinasyonunda maden sektöründe yürütülen çalışmalar kapsamında “Mermer-Doğaltaş Ocakçısı (seviye 3-4) ve Mermer-Doğaltaş İmalat Elemanı (seviye-4)” mesleklerinde ulusal meslek standardı (UMS) ve ulusal yeterlilik (UY) hazırlanmıştır. 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununun 21/3 maddesi yürürlükte olan meslek standartlarının en geç beş yılda bir yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir.

Söz konusu UMS ve UY’lere http//www.myk.gov.tr/güncelleme adresinden ulaşılabilmekte olup, güncelleme çalışmalarına ilişkin Odamız görüşleri talep edilmiştir.

Konu ile ilgili bilgi edinilmesi ve bahse konu UMS ve UY’nin incelenerek, varsa güncelleme çalışmalarında kullanılmak üzere ilgili görüş ve değerlendirmelerinizin, Mesleki Yeterlilik Kurumu’na iletilmek üzere en geç 20 Şubat 2019 tarihine dek Odamıza gönderilmesini rica ederiz.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,