İnşaat İşlerinde KDV İadesi Eğitimi

Tarih                  : 29 Kasım 2018 Perşembe

Saat                   : 13:30 – 16:00

Yer                    : Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu

Konuşmacı       : Fevzi BULUT (YMM, E. Vergi Müfettişi, Yazar, Bağımsız Denetçi)

Eğitim İçeriği    : Yap- Sat Ya da Kat karşılığı inşaat işlerinde vergi ve muhasebe uygulaması

(İndirimli oranda teslimden doğan katma değer vergisi)
1.     İndirimli oran KDV iadesi uygulamasının yasal dayanağı nedir?

2.     KDV iadesinin Talep edileceği süre konusunda sınırlama var mıdır?
3.     KDV iade rakamı belirlendikten sonra beyannamede KDV iade talebi arttırılabilir mi?
4.     KDV iadesi için konutların net metrekare hesaplanması nasıl yapılır(150 m2 sınırı)?
5.     Konut projelerinde ortak alan ve sosyal tesisler KDV iade hesabına dahil edilebilir mi?
6.     Yapı denetim faturaları KDV iade hesabına dahil edilebilir mi?
7.     İşyeri teslimleri durumunda KDV iadesi doğar mı?
8.     Beyaz eşya ile birlikte teslim edilen konutlarda Fatura nasıl düzenlenmeli. KDV oranı nasıl belirlenmelidir?
9.     İnşaatın bitirilme tarihi nasıl belirlenmelidir?
10.   Konut ya da işyeri teslimlerinde fatura ne zaman düzenlenmelidir?
11.   Konut tesliminden önce fatura düzenlenebilir mi?
12.   İnşaat devam ederken yapılan satışlarda fatura kesilmeli midir?
13.   KDV iadesi için Yeminli mali müşavirlik tam tasdik sözleşmesi zorunlu mudur?
14.   Teminat mektubu ile KDV iadesi alınmasının avantaj ve dezavantajları nelerdir?
15.   Kat karşılığı inşaat işlerinde arsa sahibine fatura ne zaman düzenlenmelidir?
16.   Arsa sahibine verilen konut ya da işyerinde emsal bedel nasıl belirlenebilir?
17.   Sosyal donatılar ve peyzaj faturaları KDV iadesine konu edilebilir mi?
18.   Hasılat paylaşımı ile konut teslimi ile kat karşılığı inşaat işlerinde vergisel yönden ortak noktalar ve farklı noktalar nelerdir?
19.   İnşaat tamamlandıktan sonra gelen faturalar KDV iadesine konu edilebilir mi?
20.   KDV iade hesaplanması nasıl yapılmalıdır?

KDV İade Sistemi ve Özellikli Durumlar

1.     KDV iade sisteminin işleyişi
2.     KDV İade türleri
3.     KDV iadesinin hızlı alınmasının yöntemleri