ODAMIZ VE NKÜ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

3 Ağustos 2018

Namık Kemal Üniversitesi Senato Salonunda, Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’in başkanlığında toplanan Trakya Kalkınma Ajansı, Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü yöneticileri, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’de faaliyet gösteren ticaret ve sanayi odaları, organize sanayi bölgeleri, iş adamları ve sanayici dernekleri ile Sektör Tümleşik Eğitim Programı İşbirliği Protokolü imzalandı. Düzenlenen protokol törenine Odamız adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin katıldı. Bu protokol sonucunda Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde eğitim gören öğrencilerin sektörle buluşmasının, sektörün ihtiyaçlarına göre kendini geliştirme fırsatı yakalamasının ve daha önemlisi mezuniyet sonra istihdam imkanına kavuşmasının yolları açılacak.

MEZUN OLMADAN İŞ TECRÜBESİ KAZANACAKLAR
Konu hakkında bir açıklama yapan Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer şu sözleri kaydetti: “Bölgemizdeki iş dünyası ve sanayicilerimizin kendi iş yerlerindeki organizasyon ve üretim süreçlerini bilen nitelikli iş gücüne daha kolay ve daha kısa sürede ulaşmalarının yollarını açıyoruz. Peki nedir Sektör Tümleşik Eğitim modeli? 4. sınıftaki mühendislik öğrencilerimizin haftada 3 gün alanlarıyla ilgili bir işletmede, çift danışman gözetiminde (bir akademisyen ve bir sanayici) bir proje konusunda çalışması olarak tanımlanabilir. Devlet üniversiteleri arasında bir ilk olarak, 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Tekstil Mühendisliği Bölümü'nde uygulamaya başlanan bu STE modeli artık 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılın itibaren tüm mühendislik bölümlerde uygulamaya başlanacaktır. Fakültemizin bu kararı, 2018 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda 767 bilgi notuyla ilan edilmiştir. İlgili kılavuzda 767 bilgi notunda; ‘Öğrenciler 4. Sınıfın güz veya bahar yarıyılında Sektör Tümleşik Eğitim kapsamında (STE) alanları ile ilgili sektör, kurum ve kuruluşlarda eğitimlerini sürdürebilecektir’ denilmektedir.

Sektör Tümleşik Eğitim Programından Mühendislik öğrencilerimizin kazanımları;

• Uygulamalı mühendislik eğitimi yapmak
  • Teorik bilgiyi pekiştirme
  • Laboratuvar ve atölye uygulamalarında edindikleri beceri ve deneyimlerini geliştirmek,
  • Görev yapacakları iş yerlerindeki sorumluluklarını, ilişkileri, organizasyon ve üretim Sürecini ve yeni teknolojileri tanımalarını sağlamak,
  • Daha kolay iş bulma imkanına kavuşmak,
  • Mezun olmadan iş tecrübesine sahip olmaktır.

İş dünyasının kazanımları;

• Daha kısa sürede nitelikli mühendis yetiştirmek,
  • İş dünyasının ihtiyaçlarına uygun mühendis kazanmak,
  • Üniversite ile işbirliği yapmak,
  • Sorunlara proje kaynaklı çözümler bulmak,
  • Düşük bütçeli Ar-Ge ve Ür-Ge imkanı bulmak,
  • Personel adaptasyon süresini kısaltmak,
  • Kaliteli ve verimli üretim yapmak olacaktır.

Tüm bu kazanımlar neticede, başta bölgemiz olmak üzere ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunacaktır.”

BÖLGEMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN

Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin de imzalanan protokolün bölgemiz, iş dünyası ve sanayicilerimiz ile mühendislik dallarında eğitim alan öğrencilerimiz için hayırlı olmasını ve başarı getirmesini temenni etti.